Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

drop met zeewier nieuws 27-09-2022 EVMI & vismagazine

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijk component, zeewier. Dit resulteert in een pittige zoute drop. Met een vleugje zeewier.

Umami volgens Klepper & Klepper

Vader en zoon Klepper en Klepper hebben zich laten inspireren door een bezoek aan een Japans restaurant. Zo hebben ze het idee ontwikkeld voor een umami dropje.

Huub Klepper: “Umami is de naam die de Japanners hebben gegeven aan de (zogenaamde) vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat. Umami zit van nature in, onder andere, rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels, maar ook in olijven, ansjovis, knoflook en nu ook in De Beste Drop Ooit – Pittig zout

Klepper & Klepper testen alles

Een van de geheimen van het nieuwe dropje uit de droplijn De Beste Drop Ooit, is dat Klepper & Klepper hun nieuwe varianten altijd uitgebreid testen. Dat doen ze onder andere op de markt in Castricum, waar Willem Klepper sinds 1990 elke week staat. De 'testpersonen' waren willekeurige klanten die het aandurfden om de nieuwe zeewierdrop uit te proberen. Bijna iedereen keurde de drop goed, zo reageerden klanten met "Erg lekker" en "Ik vind hem heerlijk". Toen het ingrediënt zeewier werd onthuld waren de reacties "Een lekker gezond dropje", en "Verrassend". Maar ook een enkeling vond het dropje minder lekker. 

Met zeewier, zonder gluten en gelatine

Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier wel meer aardige eigenschappen. Het is een goede bron voor ijzer en eiwitten. En het zit boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Zeewier is ook nog eens goed voor het milieu. Mits je het op verantwoorde wijze oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen.

Het zeewier dat Klepper & Klepper gebruikt is ‘vegan’ en op land geteeld. De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. Ook bevat deze smaak, net als alle andere varianten van de droplijn De Beste Drop Ooit, geen gluten en gelatine. Bovendien zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.

 

Thema's
Lees ook
Samenwerking Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

Samenwerking Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions

Dutch Seaweed Group en Seaweed Food Solutions gaan samenwerken. De twee partijen willen een zeewierblend ontwikkelen met Wakame en Royal Kombu uit de Oosterschelde wat de voedingsmiddelenindustrie direct kan gebruiken.

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger presenteert vegan Sea Nuggets

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

The Dutch Weed Burger sluit zich aan bij Livekindly Collective

De Dutch Weed Burger verbindt zich aan het Livekindly Collective, een collectief van plantaardige voedingsbedrijven. The Dutch weedburger, dat zeewier als hoofdingrediënt gebruikt, is het vijfde merk dat zich aansluit bij het collectief. Eerder namen The Fry Family Food Co., LikeMeat, Oumph! en No Meat dezelfde stap.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren