DSM betaalt bijna een miljard voor Oostenrijks voedingsbedrijf

dsm-kantoor

Chemiebedrijf DSM neemt voor 980 miljoen euro de Oostenrijkse onderneming Erber Group over. Dat bedrijf houdt zich bezig met voedselanalyse, voedingssupplementen, gewasbescherming en diervoeder.

DSM neemt de activiteiten Biomin en Romer Labs over van Erber Group, goed voor een jaaromzet van 330 miljoen euro. Een klein deel van de onderneming blijft in Oostenrijkse handen. Met de overname krijgt DSM nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten in handen, die wereldwijd zo’n 1200 werknemers in dienst hebben. DSM zegt met de aankoop zijn kennis en aanbod op het gebied van diervoeder te vergroten. Erbers activiteiten met betrekking tot menselijke voeding vullen die van DSM aan, zegt het bedrijf.

Ook stapt DSM nu als wereldleider in de markt voor de bestrijding van mycotoxines. Die gifstoffen kunnen in voedsel of voeder aanwezig zijn door besmetting met bepaalde schimmels. Biomin biedt technology die bescherming biedt tegen de betreffende schimmels. Romer Labs houdt zich op zijn beurt onder meer bezig met het testen van voedsel en voeder op mycotoxines.

De transactie moet voor het einde van het jaar worden afgerond. DSM betaalt de overname door schulden op zich te nemen.

Lees ook
DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

DSM neemt de geur- en smaakstoffen-tak van biotechnologiebedrijf Amyris over. Het betreft zeven biobased tussenproducten die worden verwerkt in geur- en smaakstoffen, bedoeld voor met name cosmetica.

Meer miljoenen voor Meatable

Meer miljoenen voor Meatable

Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnen gesleept. Een concortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.