DSM betaalt bijna een miljard voor Oostenrijks voedingsbedrijf

dsm-kantoor

Chemiebedrijf DSM neemt voor 980 miljoen euro de Oostenrijkse onderneming Erber Group over. Dat bedrijf houdt zich bezig met voedselanalyse, voedingssupplementen, gewasbescherming en diervoeder.

DSM neemt de activiteiten Biomin en Romer Labs over van Erber Group, goed voor een jaaromzet van 330 miljoen euro. Een klein deel van de onderneming blijft in Oostenrijkse handen. Met de overname krijgt DSM nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten in handen, die wereldwijd zo’n 1200 werknemers in dienst hebben. DSM zegt met de aankoop zijn kennis en aanbod op het gebied van diervoeder te vergroten. Erbers activiteiten met betrekking tot menselijke voeding vullen die van DSM aan, zegt het bedrijf.

Ook stapt DSM nu als wereldleider in de markt voor de bestrijding van mycotoxines. Die gifstoffen kunnen in voedsel of voeder aanwezig zijn door besmetting met bepaalde schimmels. Biomin biedt technology die bescherming biedt tegen de betreffende schimmels. Romer Labs houdt zich op zijn beurt onder meer bezig met het testen van voedsel en voeder op mycotoxines.

De transactie moet voor het einde van het jaar worden afgerond. DSM betaalt de overname door schulden op zich te nemen.

Lees ook
CEO-switch bij DSM

CEO-switch bij DSM

Chris Goppelsroeder, CEO van DSM Nutritional Products (DNP) en lid van de bestuursdirectie van DSM, gaat met pensioen. Dimitri de Vreeze, die nu Co-CEO is van DSM samen met Geraldine Matchett, neemt de leidende rol binnen DNP over met als titel COO.

Resultaten DSM dalen licht door corona

Resultaten DSM dalen licht door corona

De totale winst van DSM daalde met vier procent ten opzichte van vorig jaar. De tak Nutrition groeide sterk, met 9%. Het bedrijf stelt dat de coronapandemie voor 1-2% verantwoordelijk is voor deze groei. De tak Materials heeft het zwaar, met een krimp van 21%.

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

Chemieconcern DSM heeft een reorganisatie aangekondigd van de divisie voeding, die ervoor moet zorgen dat de organisatie efficiënter en behendiger zijn producten in de markt kan zetten. Door de reorganisatie verliezen 350 mensen hun baan, een aantal in Nederland maar vooral in Zwitserland en de VS. De ontslagen vallen vooral op centraal en managementniveau. Onder...