Chemiebedrijf DSM neemt voor 980 miljoen euro de Oostenrijkse onderneming Erber Group over. Dat bedrijf houdt zich bezig met voedselanalyse, voedingssupplementen, gewasbescherming en diervoeder.

DSM neemt de activiteiten Biomin en Romer Labs over van Erber Group, goed voor een jaaromzet van 330 miljoen euro. Een klein deel van de onderneming blijft in Oostenrijkse handen. Met de overname krijgt DSM nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten in handen, die wereldwijd zo’n 1200 werknemers in dienst hebben. DSM zegt met de aankoop zijn kennis en aanbod op het gebied van diervoeder te vergroten. Erbers activiteiten met betrekking tot menselijke voeding vullen die van DSM aan, zegt het bedrijf.

Ook stapt DSM nu als wereldleider in de markt voor de bestrijding van mycotoxines. Die gifstoffen kunnen in voedsel of voeder aanwezig zijn door besmetting met bepaalde schimmels. Biomin biedt technology die bescherming biedt tegen de betreffende schimmels. Romer Labs houdt zich op zijn beurt onder meer bezig met het testen van voedsel en voeder op mycotoxines.

De transactie moet voor het einde van het jaar worden afgerond. DSM betaalt de overname door schulden op zich te nemen.

Altijd op de hoogte blijven?