DSM betaalt bijna een miljard voor Oostenrijks voedingsbedrijf

dsm-kantoor

Chemiebedrijf DSM neemt voor 980 miljoen euro de Oostenrijkse onderneming Erber Group over. Dat bedrijf houdt zich bezig met voedselanalyse, voedingssupplementen, gewasbescherming en diervoeder.

DSM neemt de activiteiten Biomin en Romer Labs over van Erber Group, goed voor een jaaromzet van 330 miljoen euro. Een klein deel van de onderneming blijft in Oostenrijkse handen. Met de overname krijgt DSM nieuwe onderzoeks- en productiefaciliteiten in handen, die wereldwijd zo’n 1200 werknemers in dienst hebben. DSM zegt met de aankoop zijn kennis en aanbod op het gebied van diervoeder te vergroten. Erbers activiteiten met betrekking tot menselijke voeding vullen die van DSM aan, zegt het bedrijf.

Ook stapt DSM nu als wereldleider in de markt voor de bestrijding van mycotoxines. Die gifstoffen kunnen in voedsel of voeder aanwezig zijn door besmetting met bepaalde schimmels. Biomin biedt technology die bescherming biedt tegen de betreffende schimmels. Romer Labs houdt zich op zijn beurt onder meer bezig met het testen van voedsel en voeder op mycotoxines.

De transactie moet voor het einde van het jaar worden afgerond. DSM betaalt de overname door schulden op zich te nemen.

Lees ook
DSM viert 150 jaar gist in Delft met expositie

DSM viert 150 jaar gist in Delft met expositie

Met de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft heeft DSM een rijk stukje Nederlandse geschiedenis in handen. Om het 150-jarig bestaan van de fabriek te vieren opent DSM een expositie in het historische kantoorgebouw met de titel 'Klein leven, grote impact: microben bepalen onze wereld'.

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en chemiebedrijf Evonik openen vandaag de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt...

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Franse industriële landbouwonderneming Avril om plantaardige eiwitten op de markt te brengen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. DSM en Avril willen plantaardige eiwitten produceren op basis van raapzaad. De eiwitten zijn bedoeld voor de productie van onder meer vlees- en zuivelvervangers,...