DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

raapzaad-pixabay

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Franse industriële landbouwonderneming Avril om plantaardige eiwitten op de markt te brengen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

DSM en Avril willen plantaardige eiwitten produceren op basis van raapzaad. De eiwitten zijn bedoeld voor de productie van onder meer vlees- en zuivelvervangers, bakkerijproducten, repen en dranken. De bedrijven willen met de productie en verwerking van raapzaad inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige eiwitten, nu steeds meer mensen kiezen voor een veganistisch, vegetarisch of flexitarisch dieet.

In Dieppe, waar Avril al een vestiging heeft, willen de bedrijven een nieuwe fabriek inrichten die volledig is gericht op de productie van raapzaadeiwit. Eind 2021 moet het product op de markt komen.

Lees ook
DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

Chemiebedrijf DSM heeft een deal gesloten met de Japanse zorginstelling Saitama Kyojunokai. De twee bedrijven zullen vooral gaan samenwerken op het gebied van voeding die het herstel na een ziekenhuisopname moet bevorderen. DSM bezit veel kennis op het gebied van voedselingrediënten en medische voeding. Die kennis wil het Limburgse bedrijf combineren...

Nieuw consortium start project PULSE gericht op eiwittransitie

Nieuw consortium start project PULSE gericht op eiwittransitie

Het is noodzakelijk om het aandeel van plantaardige eiwitten in onze voeding te vergroten, willen we in de toekomst nog in voedselvoorziening kunnen blijven voorzien. Deze eiwitten kunnen onder meer gewonnen worden uit peulvruchten, liefst van lokale bodem. Erwt, veldboon en lupine zijn kansrijk in het Noordwest-Europese en dus ook Nederlandse klimaat....

Eiwit in minder zuivere vorm werkt net zo goed

Eiwit in minder zuivere vorm werkt net zo goed

Eiwitten gewonnen uit aardappelen, bloedplasma en erwten behouden ook in minder gezuiverde vorm hun functionaliteit. Soms gaat de functionaliteit er zelfs op vooruit. Tot die conclusie komen onderzoekers van Wageningen University & Research, NIZO en TNO na een tweejarig onderzoek. De uitkomsten bieden fabrikanten aanknopingspunten voor verduurzaming...