DSM fuseert met Zwitserse branchegenoot Firmenich

8 juni 2022 Redactie Food

Chemieconcern DSM gaat fuseren met Firmenich, een bedrijf uit Zwitserland. Het bedrijf heet straks DSM-Firmenich. Met de fusie willen de bedrijven twee ‘iconische’ bedrijven samenvoegen en marktleider worden op het gebied van creatie en innovatie in voeding, beauty en welzijn.

Het nieuwe bedrijf bestaat straks uit vier complementaire bedrijfssegmenten, elk met een leidende positie en ondersteund door wetenschap: Perfumery & Beauty, Food & Beverage / Taste & Beyond, Health, Nutrition & Care en Animal Nutrition & Health.

Aandeelhouders van DSM krijgen bij de start van de fusie 65,5% in handen. De overige 34,5% van de aandelen zijn voor Firmenich. De bedrijven verwachten de fusie in de eerste helft van 2023 af te ronden. Na de fusie zetelt het bedrijf met vier hoofdkantoren in Zwitserland en Nederland, waarvan er drie in Zwitserland zitten en één in Delft. DSM-Firmenich verwacht dat er zo’n 28.000 mensen in het bedrijf werkzaam zijn. Daarbij is het bedrijf goed voor een omzet van 11,5 miljard euro.

Bron: BNR

Altijd op de hoogte blijven?