DSM neemt vitamineproducent Aland over

DSM heeft de producent van vitamine C Aland uit Hong Kong overgenomen. In april kondigde DSM al aan over de acquisitie te onderhandelen.

De overname versterkt de positie van DSM in de productie van vitamine C, aldus DSMAland is gevestigd in Hong Kong, maar produceert vitamine C in China. DSM verwacht de overname in 6 tot 9 maanden af te ronden.

Aland had in 2013 een omzet van zo'n 66 miljoen euro en heeft 1850 werknemers.

Lees ook:

DSM en MBI wisselen info micro-organismen uit (5 juni 2014)

DSM wint social media-award Food Top 100 (6 mei 2014)

DSM wil Chinese vitamineproducent Aland kopen (9 april 2014)

 
Meer over
Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.