DÜBÖR nieuwe partner van Food Innovation Academy

Dübör partner FIA_foto Food Innovation Academy/Koos Groenewold.

Foto: Food Innovation Academy/Koos Groenewold

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft er een nieuwe partner bij. DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, heeft zich aangesloten bij het kennis- en innovatiecentrum. 

Als specialist in lossingsmiddelen en spuittechnologie is DÜBÖR betrokken bij de productie van een breed scala aan producten voor de bakkerij en horeca. De firma uit Oosterhout met Duitse roots, is gecharmeerd van het gedachtegoed van de FIA – regionaal werken aan opleiding, onderzoek & innovatie en imagoverbetering voor de foodsector – en wil daar graag z’n steentje aan bijdragen. 

Kennis delen

“We zien de FIA als een plek waar onze kennis over lossingsmiddelen en spuitmachines voor het invetten van bakblikken of het sprayen van vloeibare chocolade en gelei, kan worden gedeeld”, legt sales manager Piet van Dongen van DÜBÖR Nederland uit. De insteek is dat de FIA, DÜBÖR helpt om professionele bakkers, horeca-exploitanten en studenten te informeren over het belang van het gebruik van de juiste lossingsmiddelen en de te gebruiken hoeveelheid. “Op dat vlak is er veel onkunde, wat de gebruikers onnodig geld kost”, weet Van Dongen.

Via demo’s, workshops en trainingen in de Bakery Innovation Academy (BIA) – de multidisciplinaire opleidingsbakkerij die onderdeel is van de FIA – wil DÜBÖR een bijdrage leveren aan het verdiepen van de kennis van lossingsmiddelen en de toepassing ervan. In ruil daarvoor stelt de firma een invetmachine, een geleispuitmachine en lossingsolie voor toepassing in bakkerij en horeca ter beschikking, zoveel als maar nodig is. Of het nu gaat om het invetten van bakblikken, -platen, trechters en schalen of het lossen van gebak of snoep; voor elk type toepassing en speciale vereisten zijn hoogwaardige producten beschikbaar.

Food Innovation Academy

De FIA is erg ingenomen met het feit dat DÜBÖR Nederland aanhaakt als partner. “In de bakkerijsector is DÜBÖR een begrip, een A-merk. We zijn er dan ook trots op dat ze hun kennis en kunde met ons willen delen”, vertelt FIA-woordvoerder Hilco Wagenaar. De in bruikleen ter beschikking gestelde apparatuur is ondertussen al in gebruik genomen en het eerste testwerk is een feit.

Bij de FIA kunnen ondernemers elkaar ontmoeten, relaties ontvangen en samen met mbo-, hbo- en wo-studenten onderzoek doen. FIA is ook een kennis- en innovatiecentrum. Foodstudenten krijgen hier hun praktijklessen en werken samen met bedrijven aan innovaties.

Lees ook
Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Essenor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA). Hiermee wordt sensorisch marktonderzoek een nieuwe pijler van het opleidings- en onderzoeksinstituut. Essenor tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent deze zomer een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw...

Aziatische keuken op hoger plan

Aziatische keuken op hoger plan

Tim Kan, expert op het gebied van de Aziatische keuken, is meesterchef en culinair adviseur. Zijn kennis deelt hij door middel van onderwijs en masterclasses. Hij doet aan productontwikkeling voor onder meer retailers en is sinds kort ambassadeur van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. De Aziatische keuken op een hoger plan brengen, dat...

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.