Duits OM onderzoekt verwerking bedorven vlees

niet-eetbaar

BAD BENTHEIM - Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of een vleesverwerker bedorven vlees heeft verwerkt.

In juni is bij controle in het bedrijf in Bad Bentheim, net over de grens bij Oldenzaal, bedorven vlees aangetroffen. Of die grondstoffen bedoeld waren om verder te verwerken in levensmiddelen, is niet duidelijk, stelt het OM.

Het bedrijf wordt ook verdacht van etiketteringsfraude. De vleesverwerker zou hebben nagelaten te vermelden dat separatorvlees wordt gebruikt. Bovendien zou zijn gesjoemeld met veterinaire verklaringen waardoor de herkomst van vlees niet meer te achterhalen is.

In oktober het bedrijf  opnieuw geïnspecteerd. Bij de inspecties is veel documentatie in beslag genomen. De bestudering van dit bewijsmateriaal vergt volgens het OM enkele maanden.

Volgens Duitse media hebben 2 voormalige medewerkers belastende verklaringen afgelegd. Volgens hen werd verrot vlees vermengd met goed vlees en in binnen- en buitenland verkocht.

Link met Nederland

Het Duitse OM heeft de naam van het bedrijf niet bekendgemaakt. Volgens sommige media gaat het om de vestiging in Bad Bentheim van het Nederlandse bedrijf Trinity. Dat bedrijf heeft de aantijgingen ontkend.

Lees ook: