DuPont gaat samenwerken met start-up Bleenco

17 september 2020

DuPont Sustainable Solutions (DSS) gaat een partnership aan met Bleenco GmbH uit München, een bedrijf dat is gespecialiseerd in veiligheidstechnologie. DSS en Bleenco gaan samenwerken aan het ontwikkelen van geavanceerde, opschaalbare, AI-gedreven oplossingen om werknemers beter te beschermen tegen operationele risico’s en het coronavirus. 

DuPont Sustainable Solutions biedt advies op het gebied van veiligheid en operationele efficiëntie. “We zien dat industriële bedrijven nieuwe veiligheidstechnologieën in hun bedrijfsomgeving omarmen en daarbij mogelijkheden ontdekken om individuele risico’s of risicovol gedrag te signaleren en dit om te zetten in bruikbare data”, vertelt Alexey Lesin, Digital Practice Leader bij DuPont Sustainable Solutions. “Dit biedt hun ongekende kansen om niet alleen de veiligheid van hun medewerkers, maar ook de operationele processen te verbeteren door gebruik te maken van de inzichten die deze data bieden. De technologieën met de bijbehorende algoritmes die Bleenco heeft ontwikkeld zijn in dit opzicht bijzonder veelbelovend, zeker in het licht van de COVID-19 pandemie.”“Onze technologieën activeren kant-en-klare camera’s met geavanceerde, op maat te maken veiligheidsautomatiseringsoplossingen,” aldus Irman Abdic, CEO van Bleenco GmbH. “Operationeel leidinggevenden kunnen zo menselijk gedrag kwantificeren en analyseren en controleren of de regels worden nageleefd zonder de privacy in gevaar te brengen. Dankzij zulke inzichten kunnen leidinggevenden realtime veiligheidsrisico’s vaststellen en ook mogelijkheden ontdekken om toekomstige incidenten te voorkomen.”

Samenwerking

Binnen de samenwerkingsovereenkomst kunnen de bedrijven snel technologieën aanpassen, implementeren en opschalen. De innovatie van Bleenco en de ervaringg van DuPont moeten elkaar aanvullen. Lesin: “De pilotresultaten waren inspirerend en hebben aangetoond dat dit partnership het in zich heeft om industriële bedrijven te helpen een echte doorbraak te bereiken in hun veiligheidsprestaties.”

Altijd op de hoogte blijven?