Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven
Beeld: Dust Control Partners
Dust control Partners installeerde een duurzaam ontstoffingssysteem in de bulkterminal van de Rotterdamse haven, bij een verwerker van sojabonen en raapzaad. Het systeem brengt het weggezogen stof terug in het productieproces.
Uniek
Het ontstoffingnssysteem draagt bij aan de gezondheid van de werknemers en voorkomt ook nog eens verlies in het productieproces. Henrik Baas, Accountmanager bij DCP: “Hiervoor was het niet mogelijk om de ruimtes binnen te gaan zonder bescherming voor de luchtwegen. Nu leidt het systeem stof weg bij de bron en brengt het terug in het proces. Als een product van de ene transportband op de andere valt, ontstaat een stofwolk. Dit stof is waardevol, waardoor het wenselijk is om het verlies zo klein mogelijk te houden. Een ventilator zuigt het stof naar een filter, die het stof scheidt van de luchtstroom.” Volgens DCP belandt vrijwel alle stof uiteindelijk in het productieproces. Het bedrijf noemt het project uniek. Het bedrijf rustte vier laadpunten in het verwerkingsproces uit met op maat gemaakte filters. De ruimte ontbrak namelijk voor de standaardfilters. DCP stelt de filters op zo'n manier af dat er geen ontstekingsbronnen in het systeem zijn. De ventilatoren maken geen vonken en de filters raken niet geladen met statische elektriciteit.
Bron: Dust Control Partners
Thema's
Meer over
Lees ook
HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’
HAK wil in 2021 alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerd hebben. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat eisen stelt op het gebied van afval, watergebruik en bodem, maar geen biologische landbouw vereist. Deze maand komen de eerste gecertificeerde boerenkool en rode bieten van het Brabantse land. Eerder...
Duurzaam is duurder
Uit een marktonderzoek dat werd uitgevoerd door boerenkoepel LTO zou blijken dat de consument geen kiloknallers meer wil. De onderzoekers concluderen dat de consument wel duurzaam vlees wil, maar (nog) niet bereid is om de meerprijs daarvan te betalen. Onderwijl dreigt de kostprijs van slachters te stijgen, komt er een recessie aan en bereiden supermarkten...
Toekomstvisie op ons voedselsysteem
De Food System Vision Prize, een initiatief van de Amerikaanse Rockefeller Foundation en partners SecondMuse en OpenIDEO, daagde organisaties wereldwijd uit een visie te formuleren op een gezond en regeneratief voedselsysteem in een regio naar keuze voor het jaar 2050. Uit meer dan 1.300 inzendingen wereldwijd werden uiteindelijk tien finalisten gekozen....