Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Beeld: Dust Control Partners

Dust control Partners installeerde een duurzaam ontstoffingssysteem in de bulkterminal van de Rotterdamse haven, bij een verwerker van sojabonen en raapzaad. Het systeem brengt het weggezogen stof terug in het productieproces.

Uniek

Het ontstoffingnssysteem draagt bij aan de gezondheid van de werknemers en voorkomt ook nog eens verlies in het productieproces. Henrik Baas, Accountmanager bij DCP: “Hiervoor was het niet mogelijk om de ruimtes binnen te gaan zonder bescherming voor de luchtwegen. Nu leidt het systeem stof weg bij de bron en brengt het terug in het proces. Als een product van de ene transportband op de andere valt, ontstaat een stofwolk. Dit stof is waardevol, waardoor het wenselijk is om het verlies zo klein mogelijk te houden. Een ventilator zuigt het stof naar een filter, die het stof scheidt van de luchtstroom.” Volgens DCP belandt vrijwel alle stof uiteindelijk in het productieproces. Het bedrijf  noemt het project uniek. Het bedrijf rustte vier laadpunten in het verwerkingsproces uit met op maat gemaakte filters. De ruimte ontbrak namelijk voor de standaardfilters. DCP stelt de filters op zo'n manier af dat er geen ontstekingsbronnen in het systeem zijn. De ventilatoren maken geen vonken en de filters raken niet geladen met statische elektriciteit.

Bron: Dust Control Partners

Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande winnaar Innovatie Publieksprijs Regio FoodValley

Diviande won woensdag 29 september de Publieksprijs van Regio FoodValley voor de ‘hybride’ roerbakreepjes. Voor deze reepjes gebruikt de vleesproducent het restvlees van duurzame Kipster hanen en leghennen.

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen aangesloten bij Circulaire Bio-economy Alliance

Verstegen Spices & Sauces B.V. is aangesloten bij de Circulaire Bio-economy Alliance (CBA). Deze alliantie van investeerders, bedrijven, lokale gemeenschappen, gouvernementele en niet- gouvernementele organisaties wil de circulaire bio-economie bevorderen en wereldwijd herstellen.