Dust Control Partners installeert duurzaam ontstoffingssysteem in Rotterdamse haven

Beeld: Dust Control Partners

Dust control Partners installeerde een duurzaam ontstoffingssysteem in de bulkterminal van de Rotterdamse haven, bij een verwerker van sojabonen en raapzaad. Het systeem brengt het weggezogen stof terug in het productieproces.

Uniek

Het ontstoffingnssysteem draagt bij aan de gezondheid van de werknemers en voorkomt ook nog eens verlies in het productieproces. Henrik Baas, Accountmanager bij DCP: “Hiervoor was het niet mogelijk om de ruimtes binnen te gaan zonder bescherming voor de luchtwegen. Nu leidt het systeem stof weg bij de bron en brengt het terug in het proces. Als een product van de ene transportband op de andere valt, ontstaat een stofwolk. Dit stof is waardevol, waardoor het wenselijk is om het verlies zo klein mogelijk te houden. Een ventilator zuigt het stof naar een filter, die het stof scheidt van de luchtstroom.” Volgens DCP belandt vrijwel alle stof uiteindelijk in het productieproces. Het bedrijf  noemt het project uniek. Het bedrijf rustte vier laadpunten in het verwerkingsproces uit met op maat gemaakte filters. De ruimte ontbrak namelijk voor de standaardfilters. DCP stelt de filters op zo'n manier af dat er geen ontstekingsbronnen in het systeem zijn. De ventilatoren maken geen vonken en de filters raken niet geladen met statische elektriciteit.

Bron: Dust Control Partners

Lees ook
Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

Lamb Weston/Meijer komt met eigen duurzaamheidsagenda

Lamb Weston/Meijer heeft een haar duurzaamheidsverslag 2019-2020 gepubliceerd, met daarin de Duurzaamheidsagenda 2030. Daarin staat onder meer dat de leverancier van diepgevroren aardappelproducten in 2030 de CO2-uitstoot met 42 % gereduceerd wil hebben.

Aantal bestellingen Deliveroo blijft stijgen

Aantal bestellingen Deliveroo blijft stijgen

Het aantal bestellingen bij Deliveroo nam begin dit jaar flink toe ten opzichte van het jaar ervoor.

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK certificeert ook rode bieten en boerenkoool ‘On the way to PlanetProof’

HAK wil in 2021 alle zomer- en wintergroenten en peulvruchten ‘On the way to Planetproof’ gecertificeerd hebben. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat eisen stelt op het gebied van afval, watergebruik en bodem, maar geen biologische landbouw vereist. Deze maand komen de eerste gecertificeerde boerenkool en rode bieten van het Brabantse land. Eerder...