Convenant toont resultaten

13 november 2006

DEN HAAG - Het Convenant overgewicht presenteert 16 november onder aanvoering van Paul Rosenmöller de resultaten van het actieplan Energie in Balans, dat een jaar geleden werd opgesteld. Dat gebeurt tijdens het nationaal Debat Bewegen en Balans.

De Convenantpartners stellen dat er dit jaar veel initiatieven zijn genomen, zoals de introductie van logo's en een digitaal voorlichtingsprogramma voor baby's.

Veel mensen proberen gezonder te eten, aldus de betrokken partijen, maar mensen in beweging te krijgen blijkt lastig. Tijdens het Nationaal Debat Bewegen en balans wordt dan ook aandacht besteed aan de vraag hoe overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen bevorderen dat mensen meer gaan bewegen.

Onder meer de Tweede Kamerleden Stef Blok (VVD), Antoinette Vietsch (CDA), Gerdi Verbeet (PvdA) en Agnes Kant (SP) gaan met elkaar in debat.

Het debat wordt onderbroken voor de landelijke manifestatie Nederland Danst. De voorzitter van de stuurgroep Convenant Overgewicht Rosenmöller geeft samen met minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst en ex-profschaatster Barbara de Loor het startsein voor een dans die meer dan 200.000 mensen op verschillende locaties tegelijkertijd gaan uitvoeren. De dansers hopen daarmee een plaatsje in het Guinness Book of Records te verwerven.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over het convenant overgewicht

Altijd op de hoogte blijven?