Duurzaamheid
Eet ik gezond-app
© Voedingscentrum

Het Voedingscentrum lanceert de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Dit moet mensen helpen om gezondere keuzes te maken. Volgens Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum laat onderzoek zien dat het lezen van etiketten bijdraagt aan een gezonder eetpatroon. De app maakt het lezen van etiketten leuker en makkelijker.

De app toont alle voedingswaarden en ingrediënten van een product als je dit scant of opzoekt. Het is mogelijk om aan te geven welke voedingswaarden jij belangrijk vindt. Deze komen dan in het overzicht bovenaan te staan. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld minder zout wilt eten. Standaard geeft de app aan of een product in de Schijf van Vijf past. Is dat niet het geval dan komt de app met gezondere alternatieven of een handige tip zoals een link naar een gezonder recept.

De zoekfunctie van de app zoekt producten op en sorteert deze op voedingswaarden, zoals suiker, zout of vet. De Vergelijker in de app maakt het mogelijk om de voedingswaarden van verschillende producten met elkaar te vergelijken. De informatie van de app is altijd up-to-date. De productinformatie komt van databanken die fabrikanten gebruiken om hun gegevens actueel te houden.

Lees ook:

Voedingscentrum vindt iets uit wat er al is (11 juli 2017)

App Voedingscentrum wijst de weg in etiketinformatie (13 april 2017)

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *