Duurzame foodbedrijven genomineerd voor de Koning Willem I Plaquette

EVMI_Koning Willem I Plaquette

De nominaties voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2018 zijn op 3 april bij Wageningen University & Research bekend gemaakt. Er zijn twaalf bedrijven genomineerd, waaronder verschillende foodbedrijven zoals De Verspillingsfabriek en Eosta.

Het is de vierde keer dat de Koning Willem I Plaquette wordt uitgereikt. Het aantal genomineerden wordt eind april teruggebracht naar drie finalisten. De stichting stelt tijdens de bestuursvergadering de winnaar vast. Daarna wordt de prijs op 28 mei 2018 uitgereikt.

Nominaties

De genomineerden zijn:

De bekendmaking van de genomineerden

De bekendmaking van de genomineerden werd omlijst door een programma met verschillende keynotes. Zo spraken Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur Wageningen University & Research en Ruud Koornstra, Energiecommissaris van Nederland, over het belang en de toekomst van duurzaam ondernemerschap.

Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl, voerde voorafgaand aan de bekendmaking een vraaggesprek met de kinderen Fulco en Chahrazad over ‘17 doelen die je deelt’. Fulco en Chahrazad zijn ambassadeurs van deze campagne, waarmee Rakhorst Nederland kennis wil laten maken met de ‘17 Werelddoelen’. Deze doelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties om ervoor te zorgen dat de wereld gezonder, eerlijker en veiliger wordt voor iedereen. De kinderen overhandigden de twaalf genomineerde ondernemingen vervolgens één voor één de nominatiecertificaten.

European Business Awards for the Environment

Naast de nominatie voor de prijs kregen de genomineerden ook een uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen met de tiende editie van de prestigieuze European Business Awards for the Environment. Deze internationale prijs, die in oktober 2018 wordt uitgereikt door de Europese Unie, is bedoeld om ondernemingen te belonen die goed ondernemerschap combineren met eerbied voor het klimaat.

 
Lees ook
EVMI 4 goes digital

EVMI 4 goes digital

Editie 4 van EVMI staat nu voor je klaar als digitaal magazine. Blader online door alle artikelen over het thema Ingrediënten én andere actuele onderwerpen en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

EVMI 5 gelanceerd als digitaal magazine

EVMI 5 gelanceerd als digitaal magazine

Editie 5 van EVMI staat voor je klaar als digitaal magazine. Blader gemakkelijk door alle artikelen over het thema Food Lab. En zoals altijd is ook EVMI 5 gevuld met andere actuele verhalen en diverse bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.