Ed de Jong in topconsortium Biobased Economy

Ed de Jong, vice president development bij Aventium Chemicals, is toegetreden tot de directie van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie voor de Biobased Economy (TKI BBE). De Jong neemt de plaats in van Jos Keurentjes die is toegetreden tot de raad van toezicht van TKI BBE.

Dat meldt de stichting Topconsortium. Kees de Gooijer, directievoorzitter TKI BBE, is blij met zijn komst. “Ed de Jong heeft een uitgebreid netwerk en een uitgebreide staat van dienst. Met zijn komst wordt de relatie met de chemiesector verder verstevigd.” De Jong gaat zich in de directie vooral bezighouden met het extra verstevigen van de band met de chemische industrie.

TKI BBE voert het cross-sectorale programma Biobased Economy uit. Dit programma is onderdeel van de topsectoren Chemie en Energie. Er wordt tevens hard gewerkt aan de Biobased Economy in de topsector Agri&Food.

Lees ook:

WUR maakt Catalogus Biobased Verpakkingen (29 september 2014)

Aalt Dijkhuizen boegbeeld topsector Agri&Food (18 februari 2014)

Agri- en foodbedrijven investeren in innovatie (5 december 2012)

 
Meer over
Lees ook
Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

Sial Paris 2022 staat in het teken van innovatie

De SIAL Paris, internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche, vindt dit jaar plaats van zaterdag 15 oktober tot en met woensdag 19 oktober. De beurs presenteert een kijk op de trends die de wereld van levensmiddelen in 2022 beïnvloeden en gaat op zoek naar de beste innovaties.

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Personalised Nutrition For All-challenge zoekt innovatieve hulpmiddelen

Om de innovatie van gepersonaliseerde voeding te versnellen, lanceren EIT Food, Foodvalley NL en Food Innovation Hub Europe de challenge Personalised Nutrition For All. Startups en multistakeholdergroepen worden uitgenodigd om hun ideeën voor gepersonaliseerde voeding in de dienen. De winnaars ontvangen een budget van €30.000 euro om hun idee verder...

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente realiseren proeffabriek voor microcapsules met plantaardige olieën

IamFluidics en Universiteit Twente, de ontwikkelaars van in-air microfluidics, werken samen met LT Technology om de eerste milieuvriendelijke in-air microfluidics-proeffabriek ter wereld te realiseren. In de fabriek maken ze biologisch afbreekbare en dier-vrije capsules met daarin verschillende plantaardige oliën.