Ed de Jong in topconsortium Biobased Economy

Ed de Jong, vice president development bij Aventium Chemicals, is toegetreden tot de directie van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie voor de Biobased Economy (TKI BBE). De Jong neemt de plaats in van Jos Keurentjes die is toegetreden tot de raad van toezicht van TKI BBE.

Dat meldt de stichting Topconsortium. Kees de Gooijer, directievoorzitter TKI BBE, is blij met zijn komst. “Ed de Jong heeft een uitgebreid netwerk en een uitgebreide staat van dienst. Met zijn komst wordt de relatie met de chemiesector verder verstevigd.” De Jong gaat zich in de directie vooral bezighouden met het extra verstevigen van de band met de chemische industrie.

TKI BBE voert het cross-sectorale programma Biobased Economy uit. Dit programma is onderdeel van de topsectoren Chemie en Energie. Er wordt tevens hard gewerkt aan de Biobased Economy in de topsector Agri&Food.

Lees ook:

WUR maakt Catalogus Biobased Verpakkingen (29 september 2014)

Aalt Dijkhuizen boegbeeld topsector Agri&Food (18 februari 2014)

Agri- en foodbedrijven investeren in innovatie (5 december 2012)

 
Meer over
Lees ook
EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

EVMI jaaroverzicht, deel 5: wetenschap en innovatie

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken, hoog tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. In 5 delen bladeren we nog eens door de 8 EVMI's die zijn verschenen.

Open call aan innovatieve food start-ups

Open call aan innovatieve food start-ups

De eerste scoutingsronde van het Europees georiënteerde innovatieplatform Brave New Food is deze week van start gegaan. Het platform roept start-ups en scale-ups op om innovatieve oplossingen te komen pitchen met als doel deze te verbinden aan de uitdagingen van gevestigde bedrijven uit de voedingsindustrie.

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL belangrijke speler in nieuw wereldwijd netwerk Food Innovation Hubs

Foodvalley NL wordt de leidende Europese Hub in een nieuw, wereldwijd netwerk van Food Innovation Hubs dat wordt gekatalyseerd en ondersteund in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De samenwerking werd vandaag officieel aangekondigd tijdens Bold Actions for Food as a Force for Good, een pre-event in aanloop naar de VN-top over voedselsystemen in 2021.