Ed van der Weerd en Vera Bakker versterken bestuur GS1

8 december 2017

Ed van der Weerd (Jumbo) en Vera Bakker (Unilever Benelux) zijn benoemd als bestuurslid van GS1 Nederland. Zij worden medeverantwoordelijk voor de strategische koers en het vaststellen van de beleidsprioriteiten van GS1 Nederland. Zij gaan zich inzetten om het draagvlak voor GS1 te vergroten en het gebruik van GS1-standaarden te stimuleren. Deze standaarden behoren tot de meest toegepaste informatiestandaarden ter wereld. Het doel is om de logistieke keten en e-commerce ketenprocessen efficiënter te maken en een positieve impuls te geven aan de instore en digitale winkelervaring van consumenten.

Als gevolg van veranderende consumentbehoeften, (internationale) marktontwikkelingen, de opkomst van nieuwe technologie en nieuwe wetgeving verandert de wereld om ons heen in een hoog tempo. Om hierop te anticiperen, heeft GS1 ‘Het Plan GS1 Nederland 2018+’ geïntroduceerd. Hierin geeft zij de richting aan die zij met bedrijven wil inslaan. GS1 heeft voor de komende jaren duidelijke ambities, zowel als het gaat om de toepassing van GS1-standaarden, data-uitwisseling en datakwaliteit als om innovatie en het optimaliseren van de dienstverlening.

Delen van betrouwbare, correcte informatie

Ed van der Weerd is commercieel directeur van Jumbo Supermarkten. Van der Weerd: “Bij Jumbo ben ik verantwoordelijk voor alles wat met producten te maken heeft. Als onderdeel hiervan denk ik na over het verrijken van ons assortiment met meer unieke producten en over de manier waarop wij met leveranciers samenwerken met als doel de klant centraal te stellen. GS1 ziet toe op een verbetering van de datakwaliteit en zorgt ervoor dat standaarden en processen worden geborgd. Het is ook in het belang van onze klanten dat we kunnen garanderen dat onze producten altijd beschikbaar zijn en voorzien van de juiste informatie.”

Vera Bakker, Vice President Supply Chain Unilever Benelux: “Bij Unilever kijken we voortdurend naar de inzet van nieuwe technologieën die de supply chain inzichtelijker, duurzamer en transparanter maken. Het gebruik van GS1-standaarden zijn daarbij onmisbaar. Alles draait om het delen van betrouwbare en correcte informatie met ketenpartners om zo gezamenlijk de business verder te helpen.

"De retailsector verandert snel. Het is dan ook van groot belang om de vinger voortdurend aan de pols te houden om vast te stellen of onze prioriteiten moeten worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ed van de Weerd en Vera Bakker hieraan een waardevolle bijdrage zullen leven. Samen met de andere bestuursleden gaan ze werken aan een efficiënte en betrouwbare keten. Ketens waar internationale uniforme standaarden voor de identificatie, het vastleggen en delen van gegevens worden gebruikt”, zegt Pieter Maarleveld, CEO GS1 Nederland.

GS1-bestuur

Het bestuur van GS1 bestaat nu uit:

  • Vera Bakker (Unilever Benelux)
  • Harry Bruijniks (Euretco B.V.)
  • Martijn Bonte (Wehkamp)
  • Raymond de la Court (Akzo Nobel Decorative Coatings)
  • Hennie Henrichs (Teva Pharmachemie)
  • Gerard Kamsteeg (Technische Unie B.V.)
  • Kees de Kat (Fruitmasters)
  • Lieke Luttmer (Intergamma B.V. )
  • Voorzitter Hendrik Jan Roel (Albert Heijn)
  • Penningmeester Guus Slik (C.I.V. Superunie B.A.).
  • Ed van der Weerd (Jumbo Supermarkten)

Altijd op de hoogte blijven?