Edith Schippers nieuwe topvrouw DSM Nederland

1548926466479

Oud-minister Edith Schippers wordt de nieuwe president van chemiebedrijf DSM Nederland. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Schippers was van 2010 tot 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor die tijd zat ze namens de VVD in de Tweede Kamer. Ze zal per direct beginnen met haar loopbaan bij DSM en vervangt medio 2019 de huidige topman van DSM Nederland, Atzo Nicolaï. Met haar contacten in de politiek kan Schippers bijzonder waardevol zijn voor het bedrijf.

Overdracht

Nicolaï werkt sinds 2011 voor DSM Nederland. Voordien was hij, opvallend genoeg, net als Schippers Kamerlid voor de VVD. Hij zal in de eerste helft van 2019 zijn taken overdragen aan zijn partijgenote. Hij zal tot oktober beschikbaar blijven voor de volledige overdracht, waarna hij zijn carrière buiten DSM voortzet.

Lees ook
DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en Evonik openen omega-3 vetzurenfabriek

DSM en chemiebedrijf Evonik openen vandaag de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt...

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

DSM en Avril gaan plantaardige eiwitten uit raapzaad verkopen

Chemiebedrijf DSM gaat samenwerken met de Franse industriële landbouwonderneming Avril om plantaardige eiwitten op de markt te brengen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. DSM en Avril willen plantaardige eiwitten produceren op basis van raapzaad. De eiwitten zijn bedoeld voor de productie van onder meer vlees- en zuivelvervangers,...

Meatable op Biotech Campus Delft

Meatable op Biotech Campus Delft

Meatable is een van de bedrijven die zich heeft gevestigd op de Biotech Campus in Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie.