Edith Schippers nieuwe topvrouw DSM Nederland

1548926466479

Oud-minister Edith Schippers wordt de nieuwe president van chemiebedrijf DSM Nederland. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Schippers was van 2010 tot 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor die tijd zat ze namens de VVD in de Tweede Kamer. Ze zal per direct beginnen met haar loopbaan bij DSM en vervangt medio 2019 de huidige topman van DSM Nederland, Atzo Nicolaï. Met haar contacten in de politiek kan Schippers bijzonder waardevol zijn voor het bedrijf.

Overdracht

Nicolaï werkt sinds 2011 voor DSM Nederland. Voordien was hij, opvallend genoeg, net als Schippers Kamerlid voor de VVD. Hij zal in de eerste helft van 2019 zijn taken overdragen aan zijn partijgenote. Hij zal tot oktober beschikbaar blijven voor de volledige overdracht, waarna hij zijn carrière buiten DSM voortzet.

Lees ook
Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

Gezondheid, voeding en bioscience worden focus bij DSM

DSM gaat zich volledig richten op het adresseren van de maatschappelijke en milieu-uitdagingen van voedselproductie en consumptie wereldwijd. Dat betekent dat het bedrijf de bedrijfsstructuur vereenvoudigt.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.