Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

EPF logo

Onderwijsinstituut Aeres is voor het Educatief Programma Floriade op zoek naar vraagstukken en projecten rondom duurzaamheid, waar leerlingen en studenten mee aan de slag kunnen gaan, met als doel om jonge mensen te interesseren in duurzaamheidsthema’s (waaronder voeding en gezondheid).

EP Floriade is een Nederlands onderwijsprogramma voor alle vo, mbo en hbo’s. Klassen kunnen meedoen door met elkaar te werken aan een praktijkvraagstuk van een organisatie binnen een van de thema’s: greening, feeding, healthying en energising the city. Jongeren krijgen hierbij een mooie kans om oplossingen te bedenken voor echte vraagstukken en geïnteresseerd te raken in een carrière in de voedingssector.

Het Educatief Programma Floriade is op zoek naar organisaties die een actueel duurzaamheidsvraagstuk willen inbrengen, binnen één van de thema’s: groen, voeding, energie en gezondheid. Jouw vraagstuk faciliteert kennismaking van jongeren met het duurzame werkveld, geeft jou een frisse blik en brengt je in contact met de medewerkers van de toekomst.

Organisaties kunnen één of meerdere actuele vraagstukken insturen via de website van EP Floriade. Voor vragen, mail naar: info@ep-floriade.nl.

Lees ook
Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat zegt Cees Elemans van ING tijdens zijn presentatie ‘Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel’ op Food Technology 2022.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”

Productiegroei eieren en zuivel met keurmerk On the way to PlanetProof

Productiegroei eieren en zuivel met keurmerk On the way to PlanetProof

Het aantal pluimveehouders dat voldoet aan de duurzaamheidseisen van het keurmerk On the way to PlanetProof steeg in 2021 met 24% ten opzichte van 2020. Ook de hoeveelheid areaal beheerd land door melkveehouders nam toe en steeg met 3%.