Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

EPF logo

Onderwijsinstituut Aeres is voor het Educatief Programma Floriade op zoek naar vraagstukken en projecten rondom duurzaamheid, waar leerlingen en studenten mee aan de slag kunnen gaan, met als doel om jonge mensen te interesseren in duurzaamheidsthema’s (waaronder voeding en gezondheid).

EP Floriade is een Nederlands onderwijsprogramma voor alle vo, mbo en hbo’s. Klassen kunnen meedoen door met elkaar te werken aan een praktijkvraagstuk van een organisatie binnen een van de thema’s: greening, feeding, healthying en energising the city. Jongeren krijgen hierbij een mooie kans om oplossingen te bedenken voor echte vraagstukken en geïnteresseerd te raken in een carrière in de voedingssector.

Het Educatief Programma Floriade is op zoek naar organisaties die een actueel duurzaamheidsvraagstuk willen inbrengen, binnen één van de thema’s: groen, voeding, energie en gezondheid. Jouw vraagstuk faciliteert kennismaking van jongeren met het duurzame werkveld, geeft jou een frisse blik en brengt je in contact met de medewerkers van de toekomst.

Organisaties kunnen één of meerdere actuele vraagstukken insturen via de website van EP Floriade. Voor vragen, mail naar: info@ep-floriade.nl.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

Food-studenten Inholland ontwikkelen nieuwe innovatieve producten

De interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and Technology in Delft en Amsterdam leverde dit jaar zes nieuwe foodondernemingen op, waaronder een frikandel van oesterzwammen en een taartbodem waarin de reststroom van koffie is verwerkt.

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, de vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, gaat vandaag van start in Amsterdam RAI. Eén van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs van dit jaar is duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Onderwerpen zoals eten zonder verspilling, groene innovaties en...

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces genomineerd voor de EZK Energy Award

Verstegen Spices & Sauces is een van de drie genomineerden voor de EZK Enery Award 2022. Dat is een award voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en/of het gebruik van hernieuwbare (duurzame) warmte. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.