Een alcoholvrij biertje met afwasmiddel en benzine toe

17 oktober 2019 Foodlog
Foto: Pixabay

Brouwer AB InBev en Ecover maken samen een afwasproduct uit de restalcohol van alcoholvrij bier. Het innovatieve Too Good to Waste-afwasmiddel bestaat voor minstens een kwart uit restalcohol en zit in een 100% gerecyclede fles, schrijft VMT België. De Belgische bierbrouwer en de milieuverantwoorde huishoudelijke productenfabrikant hebben elkaar gevonden in hun streven naar een duurzame hernieuwbare economie.

Een paar jaar geleden, toen de populariteit van alcoholvrije bieren nog beperkt was, "was de restalcohol gewoon een afvalstroom die organisch werd afgebroken," zegt AB InBev Europe. "Maar gezien de stijgende populariteit van bieren als Jupiler 0.0% en Leffe Blonde 0.0%, hebben we meer ecologische en ambitieuzere toepassingen bedacht voor de restalcohol." Alcohol moet een 'co-product' worden, niet langer een restproduct. AB InBev maakt al langer biogas voor voertuigen die op ethanol rijden.

Zowel Ecover als AB InBev zinnen op verder hergebruik van afvalstoffen. Ecover denkt aan meer producten die deels bestaan uit restafval (en ook CO2-afval). AB InBev wil iets met de graanresten en restalcohol uit het brouwproces. Ook willen ze beiden meer doen aan verpakkingsreductie en afvalrecycling.

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?