Eerste composteerbare wegwerpbeker

jungle cup

Met de Jungle Cup® lanceert BrandBase de eerste plasticvrije, thuis composteerbare wegwerpbeker.

De kartonnen wegwerpbekers die al op de markt zijn, bevatten ook (bio)plastic, meestal in de vorm van een kunststof binnenlaag om lekken te voorkomen. BrandBase liet een milieuvriendelijk alternatief ontwikkelen, Jungle Cup. De beker is geschikt voor warme en koude dranken en geheel thuis composteerbaar. Na 12 weken beginnen de cups te verdwijnen, tegenover 1500 jaar voor bioplastic, aldus het persbericht van het Nederlandse bedrijf.

Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar van de wegwerpbeker en de optionele deksel is gemaakt van bagasse, ofwel pulp van suikerriet. De naam Jungle Cup werd gekozen omdat de producent Rainforest Trust steunt, een internationale organisatie die regenwouden beschermt. De beker bevat verschillende milieu-certificaten, waaronder OK compost HOME.

jungle cup

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start een pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. Binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen.

Collectief CIRCUP zoekt manier om wegwerpbekers écht te recyclen

Collectief CIRCUP zoekt manier om wegwerpbekers écht te recyclen

Om tot een betere inzameling en recycling van koffiebekers te komen, starten brandowners Selecta, McDonald's en NS Stations samen met Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) het platform CIRCUP.

KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert de recyclecheck voor papier en karton verpakkingen. Het is een hulpmiddel voor professionals in de industrie om duurzame keuzes te maken bij het ontwerpen van een nieuw product of verpakking.