Eerste composteerbare wegwerpbeker

jungle cup

Met de Jungle Cup® lanceert BrandBase de eerste plasticvrije, thuis composteerbare wegwerpbeker.

De kartonnen wegwerpbekers die al op de markt zijn, bevatten ook (bio)plastic, meestal in de vorm van een kunststof binnenlaag om lekken te voorkomen. BrandBase liet een milieuvriendelijk alternatief ontwikkelen, Jungle Cup. De beker is geschikt voor warme en koude dranken en geheel thuis composteerbaar. Na 12 weken beginnen de cups te verdwijnen, tegenover 1500 jaar voor bioplastic, aldus het persbericht van het Nederlandse bedrijf.

Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar van de wegwerpbeker en de optionele deksel is gemaakt van bagasse, ofwel pulp van suikerriet. De naam Jungle Cup werd gekozen omdat de producent Rainforest Trust steunt, een internationale organisatie die regenwouden beschermt. De beker bevat verschillende milieu-certificaten, waaronder OK compost HOME.

jungle cup

Lees ook
KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

KIDV publiceert recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert de recyclecheck voor papier en karton verpakkingen. Het is een hulpmiddel voor professionals in de industrie om duurzame keuzes te maken bij het ontwerpen van een nieuw product of verpakking.

Grolsch vervangt plastic six-packverpakking door karton

Grolsch vervangt plastic six-packverpakking door karton

Bierbrouwer Grolsch start dit jaar met het vervangen van plastic wegwerpfolies door de kartonnen TopClip-verpakkingen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Grolsch wil zo’n 100.000 kilo plastic per jaar besparen door de folieverpakkingen in de ban te doen. Op dit moment worden de blikfolies van Grolsch gemaakt van volledig gerecycled...

Onderzoekers: composteerbaar plastic kan prima bij het gft

Onderzoekers: composteerbaar plastic kan prima bij het gft

Biologisch afbreekbaar plastic breekt snel genoeg af om zonder problemen verwerkt te kunnen worden met het GFT-afval. Dat concluderen onderzoekers van Wageningen University & Research op basis van een onderzoek naar plastic in het Nederlandse GFT-afvalverwerkingsproces. Verpakkingen van composteerbaar plastic maken wordt aan alle kanten afgeraden....