Eerste duurzame hardloop en foodtruck evenement in het Amsterdamse Bos

22 juni 2017

In Amsterdam vindt op 8 juli de eerste Pizzarun van Europa plaats. Dit is een hardloopevenement met bijbehorend foodtruck pizzafestival. Alles staat geheel in het teken van (verantwoorde) pizza. Volgens de organisatie is dit het eerste duurzame hardloop en foodtruck evenement van het Amsterdamse Bos.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal. Zo maakt het evenement alleen gebruik van duurzame biobrandstof en wordt dus volledig voorzien van groene stroom. Ook heeft de organisatie samenwerkingen gezocht met duurzame foodtrucks en partners. Het Amsterdamse Bos neemt duurzaamheid al langer als uitgangspunt.

FrieslandCampina

Ook de hoofdsponsor van het evenement, FrieslandCampina, spant zich in om de zuilvelketen te verduurzamen. Zo komt bijvoorbeeld 78 procent van het elektriciteitsgebruik van FrieslandCampina uit duurzame bronnen en nemen zij stappen om het suiker- en zoutgehalte van producten te verlagen om betere producten aan te bieden. FrieslandCampina levert ook de pizzakaas.

Magioni

Magioni nam het initiatief voor dit evenement. Zij maken bloemkool pizzabodems en gezonde(re) pizza’s op een duurzame manier. "Voor de groente in onze pizzabodems gebruiken we groentepulp, een reststroom van groente en ook de overige ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal" geeft het jonge merk aan. "We merken dat, net als wij, onze relatief jonge doelgroep zich meer dan ooit bewust lijkt van duurzaamheid en het milieu. Door dit belangrijke agendapunt op deze manier samen op te pakken maken we meer impact."

Andere partijen die zich hebben aangesloten bij dit initiatief zijn onder andere Innocent, Drukzo, Abbot Kinney’s en Looye kwekers.

Altijd op de hoogte blijven?