Tijdens de jaarbijeenkomst van branchevereniging FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie) op donderdag 10 oktober werd voor het eerst de FNLI-award uitgereikt. Uit drie genomineerden kreeg Ad Jansen van Suiker Unie uiteindelijk de prijs in handen vanwege het project ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’.

Jansen, stafmedewerker Logistiek bij Suiker Unie, was kartrekker voor een duurzaamheidsproject rondom biogas. Het bedrijf produceert gas uit restafval van suikerbieten in biomassavergisters; Jansen wilde dat eigen gas geoptimaliseerd gaan toepassen als brandstof voor vrachtwagens van Suiker Unie. Eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft Ad Jansen zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd.

FNLI Award

De winnaar werd tijdens de bijeenkomst van de FNLI door het publiek gekozen. Het is voor het eerst dat de branchevereniging de prijs uitreikt die moet gaan naar 'het beste creatieve en innovatieve project van medewerkers uit de industrie met een grote potentiële impact op belangrijke thema’s als gezondheid, duurzaamheid, voedselveiligheid en transparantie'. Daarbij wil de FNLI de nadruk leggen op de bijdragen van individuele medewerkers. Naast Ad Jansen waren ook Kees den Uijl van Euroma en het Lipton-team van Unilever genomineerd.

Altijd op de hoogte blijven?