Eerste HACCP goedkeuring voor slakkenkwekerij Dutch Snail Products

11 december 2017

Dutch Snail Products, een slakkenkweker uit Montfort, Limburg, heeft als eerste slakkenkwekerij in Nederland een eigen HACCP-Handboek, HACCP Certificaat en een EG-nummer. Met de certificering maakt de slakkenkwekerij aan Nederland en het buitenland kenbaar dat in hun nieuwe keuken gegarandeerd volgens de strengste normen voor hygiëne en voedselveiligheid wordt gewerkt.

Dutch Snail Products (Voorheen Dutch Snail Caviar) had de wens om hun bedrijf serieuzer aan te pakken en ze wilden gaan uitbreiden en aan alle verplichte eisen en voorschriften voldoen Ze wilden hun slakkenproducten graag gaan verkopen aan horeca bedrijven en kleinere en grote groothandels, veel van zulke bedrijven zullen altijd kijken of hun leverancier over een hygiëne handboek en EG nummer beschikt.

Er was in Nederland nog geen hygiënecode voor Slakkenkwekerijen. Dutch Snail Products heeft in samenwerking met advies bureau Totaal Hygiëne een eigen hygiëne handboek geschreven. Dankzij deze nieuwe hygiëne Handboek en het digitale HACCP systeem van Hygiënecode Online, waarin je online al je verplichte formulieren overzichtelijk kan bijhouden, kan Dutch Snail Products volledig veilig te werk gaan.

Altijd op de hoogte blijven?