Eerste nieuwsbrief AutomationNL verschenen

Nieuwsbrief AutomationNL

Onlangs startte Alea Publishers, uitgever van onder andere EVMI, Vleesmagazine en Bakkers in bedrijf met AutomationNL, een nieuw vakplatform voor industriële automatisering. Vandaag verscheen de eerste nieuwsbrief.

“De ontwikkeling van de industrie gaat tegenwoordig hand in hand met ontwikkeling van de industriële automatisering”, zei hoodredacteur Robbert Hoeffnagel bij de lancering. “Steeds meer is het de industriële automatisering die realiseert dat de roep om de industrie sneller, efficiënter, veiliger en duurzamer te maken ook daadwerkelijk tot stand komt. De ontwikkelingen in IA gaan razendsnel, de markt ontwikkelt zich positief en dat levert ieder jaar nieuwe uitdagingen op en beslist ook kansen! Daar willen wij verslag van doen.”

Nieuwsbrief AutomationNL

De nieuwsbrief van AutomationNL brengt abonnees het laatste nieuws uit de branche. Deze week lees je in de nieuwsbrief onder andere over de onstuitbare opkomst van autonome mobiele robots, de Europese maakindustrie loopt voorop bij cloud-adoptie en barometer toont stijgende inkoopprijzen en energielasten.

Bekijk de eerste nieuwsbrief hier online

Geen nieuws meer missen van AutomationNL? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste nieuws over industriële automatisering.

Inschrijven Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

Het kabinet ziet robots als een mogelijke oplossing voor het personeelstekort. Volgens Ceel Elemans, sector specialist Food van ING Sector Banking kan de consument profiteren van meer robots in de voedingsindustrie. Het Arnhemse ingenieursbureau QING liet al zien dat de inzet van robots ook is weggelegd voor kleinere voedingsproducenten.

Pc-gebaseerde besturingstechniek

Pc-gebaseerde besturingstechniek

Bij de nieuwbouw van productie-installaties voor vloeistoffen heeft de producent van over-the-counter geneesmiddelen Engelhard Arzneimittel de basis gelegd voor een duurzame productie. Met behulp van pc-gebaseerde besturing van automatiseringsspecialist Beckhoff.

Fermentatiepersen met nieuwe aandrijving

Fermentatiepersen met nieuwe aandrijving

De fermentatiepersen van de sojasausfabrikant zijn onlangs voorzien van een nieuwe aandrijving en besturing, met frequentieregelingen die specifiek voorgeparametreerd zijn voor hydraulische systemen.