EFSA houdt bij wat de gemiddelde Europeaan eet om risico’s in de voedselketen te kunnen monitoren

EVMI_Voeding

Wat een doorsnee Europeaan consumeert is voortaan terug te vinden in de nieuwe ’Voedingsconsumptie Database’ van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, (EFSA)schrijf Vilt. De database, waarin 25 Europese landen zijn opgenomen, wil een betrouwbare bron van informatie zijn voor wetenschappers en beleidsmakers. De data zijn essentieel om te kunnen beoordelen hoezeer Europeanen blootstaan aan risico's in de voedselketen.

“Dat is een fundamentele stap in de risicobeoordeling van de EFSA,” zegt de organisatie in een persbericht. In 2008 werd gestart met de eerste versie van de database met het doel een gedetailleerd beeld te krijgen van consumptiegewoonten in de Europese lidstaten. De nieuwste versie bevat de meest recente cijfers, omvat meer bevolkingsgroepen en een bredere groep voedingscategorieën.

Bron: Foodlog

Lees ook
Voedingscentrum: Nederlanders passen eetgewoonten niet aan tijdens coronacrisis

Voedingscentrum: Nederlanders passen eetgewoonten niet aan tijdens coronacrisis

Vanwege de coronamaatregelen zitten veel Nederlanders thuis. Heeft dit gevolgen voor het eetpatroon? Het Voedingscentrum liet daarom een onderzoek uitvoeren. Hieruit blijkt dat er slechts kleine veranderingen zijn in het koop-, kook- en eetgedrag.

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Consumentenbond: Veel zout in vleesvervangers

Vleesvervangers zijn populair, maar zijn deze ook gezond en hoe zit het met de smaak? De consumentenbond testte zestien vegetarische hamburgers. En concludeerde grote verschillen op het gebied van smaak en gezondheid tussen deze vleesvervangers. De burgers bevatten vooral veel zout.

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...