EFSA houdt bij wat de gemiddelde Europeaan eet om risico’s in de voedselketen te kunnen monitoren

EVMI_Voeding

Wat een doorsnee Europeaan consumeert is voortaan terug te vinden in de nieuwe ’Voedingsconsumptie Database’ van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, (EFSA)schrijf Vilt. De database, waarin 25 Europese landen zijn opgenomen, wil een betrouwbare bron van informatie zijn voor wetenschappers en beleidsmakers. De data zijn essentieel om te kunnen beoordelen hoezeer Europeanen blootstaan aan risico's in de voedselketen.

“Dat is een fundamentele stap in de risicobeoordeling van de EFSA,” zegt de organisatie in een persbericht. In 2008 werd gestart met de eerste versie van de database met het doel een gedetailleerd beeld te krijgen van consumptiegewoonten in de Europese lidstaten. De nieuwste versie bevat de meest recente cijfers, omvat meer bevolkingsgroepen en een bredere groep voedingscategorieën.

Bron: Foodlog

Lees ook
FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

Een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall publiceerde deze maand een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zou de oorzaak zijn van de gewichtstoename onder de bevolking. EVMI vroeg de FNLI om een reactie. De branchevereniging erkent de resultaten, maar wil wel het een en ander nuanceren. ‘De titel van het...

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Vorige week publiceerde een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zorgt voor een hogere calorie-intake. Het zou een verklaring zijn voor de obesitas-epidemie die woedt sinds de opmars van industrieel voedsel. We lichten het onderzoek kort uit. Veel wetenschappers...

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...