Eierboer Kipster wint innovatieprijs Rabobank

Kipster

Eierboer Kipster van Lidl is een schoolvoorbeeld van een "goed uitgewerkte visie over hoe eieren circulair kunnen worden geproduceerd. Dit gebeurt op een maximaal diervriendelijke manier. De jury waardeert de ketenbrede betrokkenheid, die geleid heeft tot samenwerking met belangrijke partners. Onderscheidend vond de jury de circulaire en integrale aanpak. Hierbij staat de natuurlijke omgeving van dieren onbetwist centraal. Ook zijn emissies uit de stal geminimaliseerd en regionale voedselreststromen worden benut."

Daarom kreeg het inmiddels bekende concept met de vijf eieren in een rechtlijnig blauw, gemakkelijk in het milieu afbreekbaar doosje 21 maart de Innovatieprijs van Rabobank. Een en ander ondanks het feit dat het vernieuwende concept, volgens Club van Rome-coryfee Wouter van Dieren, niet is gefinancierd door de bank toen het concept nog op de tekentafel lag.

Volgens Ruud Zanders van Kipster mogen dieren alleen gevoerd worden met voedsel dat niet door mensen gegeten kan worden. Als dat niet voorhanden is, moet je geen dieren willen houden voor commercieel gebruik.

Bron: Foodlog

Lees ook
Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster heeft een plantaardig ei ontwikkeld, met de naam VEGGS. Het is een 'vloeibaar goedje' dat bestaat uit verschillende ingrediënten zoals gist en eiwit van soja. Het is volgens de makers geschikt om een roerei van te bakken.

De diervriendelijkste Pluimveehouderij

De diervriendelijkste Pluimveehouderij

Meer dan 70.000 Kipsterkippen scharrelen rond in de diervriendelijkste kippenstallen ter wereld. De verkoop van verantwoord vlees en CO2-neutrale eieren is voor Kipster echter geen doel op zich. Volgens oprichter Ruud Zanders is het tijd om op een andere manier naar ons voedselsysteem te kijken. “Anders hebben we drie aardbollen nodig.” Kipsterkippen...

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

‘Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug’

Consumenten worden er blij van: de kippen die in de wei scharrelen rond mobiele kippenstallen en de biologische scharreleieren die langs de weg te koop zijn. Dat past bij het beeld dat de gemiddelde burger heeft van "ambachtelijk, eerlijk, veilig en fair trade voedsel (omdat geld niet in de zakken van de grootgrutter verdwijnt).