Eierboer Kipster wint innovatieprijs Rabobank

23 maart 2018

Eierboer Kipster van Lidl is een schoolvoorbeeld van een "goed uitgewerkte visie over hoe eieren circulair kunnen worden geproduceerd. Dit gebeurt op een maximaal diervriendelijke manier. De jury waardeert de ketenbrede betrokkenheid, die geleid heeft tot samenwerking met belangrijke partners. Onderscheidend vond de jury de circulaire en integrale aanpak. Hierbij staat de natuurlijke omgeving van dieren onbetwist centraal. Ook zijn emissies uit de stal geminimaliseerd en regionale voedselreststromen worden benut."

Daarom kreeg het inmiddels bekende concept met de vijf eieren in een rechtlijnig blauw, gemakkelijk in het milieu afbreekbaar doosje 21 maart de Innovatieprijs van Rabobank. Een en ander ondanks het feit dat het vernieuwende concept, volgens Club van Rome-coryfee Wouter van Dieren, niet is gefinancierd door de bank toen het concept nog op de tekentafel lag.

Volgens Ruud Zanders van Kipster mogen dieren alleen gevoerd worden met voedsel dat niet door mensen gegeten kan worden. Als dat niet voorhanden is, moet je geen dieren willen houden voor commercieel gebruik.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?