Eiwitvezels uit soja

plenti profiber

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Plenti® is de al langer bestaande "High Moisture Extruded" textuur achter meerdere merken die plantaardige kipstukjes maken. Het wordt gemaakt van sojaeiwitten en water en creëert een spier-achtige structuur. Ojah heeft de eiwitvezels uit de textuur weten te isoleren en verkoopt het nu als apart, bevroren product. Als je Plenti ProFiber mengt met bindmiddelen en smaakmakers, kun je het eenvoudig in vorm brengen met bestaande apparatuur, aldus Ojah in het persbericht. Je kunt de vezels ook gebruiken in vlees-plantaardige hybride producten of kweekvlees.

Lees ook
Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.

Cargill investeert in start-up Bflike

Cargill investeert in start-up Bflike

Start-up Bflike, ontwikkelaar van technologieën die resulteren in plantaardige vlees- en visproducten die zo veel mogelijk lijken op hun dierlijke tegenhangers, vindt in Cargill een nieuwe investeringspartner.

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Met een miniem verschil zit nieuwkomer De Vegetarische Slager Tony’s Chocolonely op de hielen, maar het is het chocolademerk dat voor de vierde keer met de eer van meest duurzame merk van Nederland mag strijken.