Eiwitvezels uit soja

plenti profiber

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Plenti® is de al langer bestaande "High Moisture Extruded" textuur achter meerdere merken die plantaardige kipstukjes maken. Het wordt gemaakt van sojaeiwitten en water en creëert een spier-achtige structuur. Ojah heeft de eiwitvezels uit de textuur weten te isoleren en verkoopt het nu als apart, bevroren product. Als je Plenti ProFiber mengt met bindmiddelen en smaakmakers, kun je het eenvoudig in vorm brengen met bestaande apparatuur, aldus Ojah in het persbericht. Je kunt de vezels ook gebruiken in vlees-plantaardige hybride producten of kweekvlees.

Lees ook
Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip

De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.

Van dierlijk naar plantaardig

Van dierlijk naar plantaardig

De transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten is een van de belangrijkste items binnen de food innovatie. Met een groeiende wereldbevolking en de klimaatverandering is ons huidige dieet weinig toekomstbestendig. We moeten minder dierlijk eiwit consumeren. De uitdaging is om consumenten zover te krijgen dat ze kiezen voor een plantaardig alternatief. Verschillende...