Ekoplaza lanceert ingrediëntenapp met stoplichtkleuren

ekoplaza-app

Ekoplaza introduceert een app waarbij de barcodes van producten gescand kunnen worden op “verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën”. Deze optie wordt weergegeven in de vorm van de stoplichtkleuren. De ingrediëntenscanner kan gebruikt worden in alle supermarkten in Nederland, maar ook thuis.

De biologische supermarktketen vindt het belangrijk dat klanten eerlijke informatie krijgen over wat ze eten. “Ik denk dat je er als consument van schrikt hoe misleidend een etiket in sommige supermarkten kan zijn”, zegt Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza. “We helpen de consument graag om de etiketten op levensmiddelen en cosmetica goed te interpreteren.”

'Bewuste keuze'

De stoplichtkleuren maken het volgens Ekoplaza heel eenvoudig om een bewuste, weloverwogen keuze te maken uit producten “zonder onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen”. Met de barcode kan gescand worden op wat de keten noemt verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën.

De app bevat het hele assortiment van Ekoplaza. Dit is met ruim 7000 producten volgens het bedrijf het grootste biologische assortiment van Nederland. De app maakt het ook mogelijk producten van verschillende merken of uit verschillende supermarkten te vergelijken.

Ook voor digitaal winkelen

De app kan tevens worden gebruikt om producten in het Ekoplaza-assortiment te zoeken of digitaal in het winkelmandje te plaatsen om te laten bezorgen of later af te halen bij één van de 95 afhaallocaties. Favoriete boodschappen kunnen ook worden opgeslagen voor een volgende keer.

De gratis app is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone.

Lees ook:

Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

EVMI 4 goes digital

EVMI 4 goes digital

Editie 4 van EVMI staat nu voor je klaar als digitaal magazine. Blader online door alle artikelen over het thema Ingrediënten én andere actuele onderwerpen en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Prof. Remko Boom eerste keynote speaker op Food Technology

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote speaker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op Food Technology 2021.