Ekoplaza lanceert ingrediëntenapp met stoplichtkleuren

5 januari 2017

Ekoplaza introduceert een app waarbij de barcodes van producten gescand kunnen worden op “verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën”. Deze optie wordt weergegeven in de vorm van de stoplichtkleuren. De ingrediëntenscanner kan gebruikt worden in alle supermarkten in Nederland, maar ook thuis.

De biologische supermarktketen vindt het belangrijk dat klanten eerlijke informatie krijgen over wat ze eten. “Ik denk dat je er als consument van schrikt hoe misleidend een etiket in sommige supermarkten kan zijn”, zegt Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza. “We helpen de consument graag om de etiketten op levensmiddelen en cosmetica goed te interpreteren.”

'Bewuste keuze'

De stoplichtkleuren maken het volgens Ekoplaza heel eenvoudig om een bewuste, weloverwogen keuze te maken uit producten “zonder onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen”. Met de barcode kan gescand worden op wat de keten noemt verborgen E-nummers, plastics en chemicaliën.

De app bevat het hele assortiment van Ekoplaza. Dit is met ruim 7000 producten volgens het bedrijf het grootste biologische assortiment van Nederland. De app maakt het ook mogelijk producten van verschillende merken of uit verschillende supermarkten te vergelijken.

Ook voor digitaal winkelen

De app kan tevens worden gebruikt om producten in het Ekoplaza-assortiment te zoeken of digitaal in het winkelmandje te plaatsen om te laten bezorgen of later af te halen bij één van de 95 afhaallocaties. Favoriete boodschappen kunnen ook worden opgeslagen voor een volgende keer.

De gratis app is op dit moment alleen beschikbaar voor de iPhone.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?