Empack en Packaging Innovations van start

Empack

Vandaag gaan de verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations van start. Om 10.00 uur openen de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers kunnen op 10, 11 en 12 april daar terecht om de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van verpakkingen te bekijken.

Empack 2018

De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. Daarom introduceert de beurs drie nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en Pack Online Demotour. Deze initiatieven sluiten aan bij de vier hoofdthema’s van de 2018-editie: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing.

Tijdens de beurs komen zo'n 10.000 verpakkingsexperts samen. Er staan 375 exposanten op de beurs. Ook worden er drie gethematiseerde innovatieroutes georganiseerd op basis van de hoofdthema’s. Dit zijn de Recycling Route, de Food Safety Route en Agile Manufacturing Route. Tot slot vindt op 10 april de Food Safety Conferentie plaats.

Packaging Innovations

Packaging Innovations is het marketing & design event op het gebied van verpakkingsontwerp en display. Op de beurs komen meer dan 2500 potentiële opdrachtgevers samen. Op deze zesde editie staan meer dan honderd exposerende innovatiepartners. Daarnaast is er een hoogwaardig internationaal sprekersprogramma met meer dan dertig experts over onder andere  verpakkingsdesign, smart packaging, shopper marketing en verpakkingsinnovaties.

Tijdens het event wordt een Meet & Greet en een B2B Matchmaking georganiseerd. Bezoekers van de beurs kunnen de winnende (inter)nationale verpakkingen van de Pentawards te bekijken. Daarnaast bepalen de bezoekers welke innovatieve verpakking de Packaging Innovations Award krijgt.

   
Lees ook
KIDV onderzoekt hergebruik consumentenverpakkingen

KIDV onderzoekt hergebruik consumentenverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) doet onderzoek naar het duurzamer maken van consumentenverpakkingen. Vertegenwoordigers van twintig betrokken partijen uit allerlei sectoren kwamen afgelopen week bij elkaar binnen de commissie ‘Community of Practice Herbruikbare Verpakkingen’, waar zij de noodzaak en de ontwikkelingen op het gebied van...

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

More than Drinks Inspiration! verplaatst naar 6 en 7 september 2020

Twee maanden geleden kondigde Alea Publishers, uitgever van Vakblad More than Drinks, de vakbeurs More than Drinks Inspiration! aan. Vanuit de markt werd er positief gereageerd op deze nieuwe vakbeurs, alleen ging de voorkeur uit naar het najaar. In overleg met verschillende marktpartijen en brancheorganisaties heeft de organisatie daarom besloten om...

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

Lees de EVMI Verpakkingsspecial nu online

De jaarlijkse Verpakkingsspecial van EVMI is nu ook online te lezen, in de vorm van een gloednieuw digitaal magazine. In de toekomst zullen ook reguliere edities van EVMI zo'n digitale uitgave krijgen. In deze editie van de Verpakkingsspecial: De stand van zaken rondom recycling: 'Verpakkingen zijn nog verre van circulair'. De voor- en nadelen...