Empack en Packaging Innovations van start

Empack

Vandaag gaan de verpakkingsbeurzen Empack en Packaging Innovations van start. Om 10.00 uur openen de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers kunnen op 10, 11 en 12 april daar terecht om de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van verpakkingen te bekijken.

Empack 2018

De zestiende editie van Empack draait om innoveren, interactie en ontwikkelen. Daarom introduceert de beurs drie nieuwe initiatieven: Recycle Straat, live verpakkingstesten en Pack Online Demotour. Deze initiatieven sluiten aan bij de vier hoofdthema’s van de 2018-editie: Food Safety, Recycling, Materialen en Agile Manufacturing.

Tijdens de beurs komen zo'n 10.000 verpakkingsexperts samen. Er staan 375 exposanten op de beurs. Ook worden er drie gethematiseerde innovatieroutes georganiseerd op basis van de hoofdthema’s. Dit zijn de Recycling Route, de Food Safety Route en Agile Manufacturing Route. Tot slot vindt op 10 april de Food Safety Conferentie plaats.

Packaging Innovations

Packaging Innovations is het marketing & design event op het gebied van verpakkingsontwerp en display. Op de beurs komen meer dan 2500 potentiële opdrachtgevers samen. Op deze zesde editie staan meer dan honderd exposerende innovatiepartners. Daarnaast is er een hoogwaardig internationaal sprekersprogramma met meer dan dertig experts over onder andere  verpakkingsdesign, smart packaging, shopper marketing en verpakkingsinnovaties.

Tijdens het event wordt een Meet & Greet en een B2B Matchmaking georganiseerd. Bezoekers van de beurs kunnen de winnende (inter)nationale verpakkingen van de Pentawards te bekijken. Daarnaast bepalen de bezoekers welke innovatieve verpakking de Packaging Innovations Award krijgt.

   
Lees ook
Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

Vacature redactiecoördinator bij EVMI op Foodbanen.nu

We zoeken een collegiale duizendpoot met een gevoel voor taal en een neus voor nieuws. Als redactiecoördinator heb je de primaire verantwoordelijkheid voor de webredactie en de productie en totstandkoming van het vakblad EVMI (www.evmi.nl). Je doet research en houdt het nieuws bij. Je verzorgt het nieuws op de website, je houdt contact met freelancers...

Duurzaamheid zet de toon op hybride Empack

Duurzaamheid zet de toon op hybride Empack

Vanwege de coronacrisis was de verpakkingsbeurs Empack dit jaar voor het eerst hybride. Naast een eendaagse fysieke beurs was er de driedaagse digitale variant. Verduurzaming van plastic verpakkingen vormde de rode draad bij de beurspresentaties.  “Stilzitten was geen optie voor ons”, aldus Rowdy van Nieuwenhuizen van beursorganisator...

Plastic: vloek én zegen

Plastic: vloek én zegen

  Plastic: vloek én zegen André Heeres is chemicus en lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij houdt zich bezig met plastic en biogrondstoffen, zoals hooi. Zo zoekt hij naar biobased alternatieven voor bijvoorbeeld PET en kijkt hij naar de mogelijkheden om plastics te recyclen en upcyclen. Hij pleit voor hoogwaardiger...