Duurzaamheid

Er komt een nieuw keurmerk voor duurzame zuivel

keurmerk zuivel planetproof
Beeld: PlanetProof

Stichting Milieukeur (SMK) gaat een certificatieschema voor duurzame zuivel publiceren onder het eigen keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Dat laat de stichting in een persbericht weten.

Om het keurmerk te mogen dragen, moet melk voldoen aan eisen voor diergezondheid, dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. Ook weidegang en grondgebondenheid zijn belangrijke eisen waaraan de melkveehouderij moet voldoen.

Breed gedragen

Verschillende producenten en winkelketens zijn positief over de introductie van het keurmerk. FrieslandCampina neemt al maatregelen om begin 2019 met een deel van zijn producten aan de criteria de kunnen voldoen. Ook inkoopvereniging Superunie en supermarkten Jumbo, Aldi en Lidl geven aan interesse te hebben.

PlanetProof

‘On the way to PlanetProof’ is een onafhankelijk keurmerk van SMK. Op dit moment is er al een certificatieschema voor plantaardige producten en wordt het keurmerk gedragen door bedrijven in de teelt van aardappelen, groente, fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. In de loop van november verwacht SMK de criteria voor zuivel te publiceren.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *