Eric Schut nieuwe directeur Struik Foods

21 december 2016

Eric Schut van FrieslandCampina wordt vanaf 1 februari 2017 de nieuwe CEO van Struik Foods. Hij volgt Hans Ernest op als hoogste baas bij foodfabrikant Struik Foods.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Schut was de afgelopen jaren als managing director actief bij FrieslandCampina. Daarvoor was hij business unit manager voor consumer cream products bij het zuivelconcern.

Zwaar weer

Struik Foods draaide een aantal jaren moeizaam. Een overname ging niet geheel naar wens en ook was er een langslepend conflict met blikleverancier Ardagh, waardoor het bedrijf financieel in zwaar weer terechtkwam.

Ernest werd daarom in 2014 door Struik Foods aangetrokken als adviseur van de directie en de familie. Een half jaar later werd hij benoemd tot CEO.

CEO Hans Struik trok zich toen helemaal terug uit de operationele leiding. Hij had in 1965 het roer overgenomen van zijn vader Bernardus Struik die het bedrijf in 1950 had opgericht

Kapitaalinjectie

Inmiddels is de financiële positie verbeterd door een kapitaalinjectie van de familie Struik en een participatie van de familie achter de Van Drie Group. De aanstelling van Schut is een besluit van grootaandeelhouder Hans Struik en de familie Van Drie.

Struik uit Nijkerk is producent van soepen, bouillons en sauzen, met merken als Ye Olde Oak, Struik, Sonnen Basserman en Kingsfood. Ook wordt onder private label geproduceerd voor een groot aantal retailketens.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?