Erik Dam nieuwe CEO NutriLeads

Erik Dam

(Copyright: NutriLeads)

NutriLeads, dat zich bezighoudt met gezondheidsbevorderende voeding, heeft Erik Dam benoemd tot nieuwe CEO van het bedrijf.

Dam moet het bedrijf gaan leiden in de transitie van innovator naar commercieel bedrijf. Hij volgt Ruud Albers op, die sinds de oprichting van NutriLeads de rol van zowel CEO als CSO vervulde. Die laatste functie behoudt Albers. Dam wordt verder bijgestaan door CIO Annick Mercenier en COO Jan Jongsma.

Dam vervulde met zijn achtergrond in marketing en management eerder de rollen van CBO en CFO. Hij begon zijn carrière bij Andersen Consulting. In 2005 maakte hij de overstap naar de voedingsmiddelenindustrie, naar de afdeling Medical Nutrition van Numico/Danone. In 2014 richtte hij samen met Albers en Mercenier het in Wageningen gevestigde NutriLeads op.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook

Innovatieve oplossing voor voedselveilige productieomgeving

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.