ERP voor De Verspillingsfabriek

verspillingsfabriek_

De Verspillingsfabriek van Hutten en Schouw Informatisering zijn een partnerschap aangegaan. Schouw levert een ERP-pakket, zodat De Verspillingsfabriek kan voldoen aan strenge retail- en certificeringseisen. Dat meldt Vlees+.

Gekozen is voor Microsoft Dynamics en de food specifieke add-on SI Foodware van Schouw Informatisering. De Verspillingsfabriek gaat zich met dit enterprise resource planning (ERP) pakket IFS certificeren.

De voedingsmiddelenproducent verzamelt reststromen voedsel, beoordeelt en verwerkt het en waardeert het op tot foodconcepten.

Schouw Informatisering ziet De Verspillingsfabriek als waardevolle aanvulling voor haar Food Community. Door dit partnerschap kan er ook door Schouw een steentje worden bijgedragen aan het tegengaan van voedselverspilling en de forse impact op het milieu.

Lees ook:

Nieuwe fabriek tegen verspilling (27 augustus 2015)

Lees ook
Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft een eerste partij oceaanplastic aan land gebracht. De Nederlandse non-profit organisatie wil dit afval recyclen, met als hoofddoel het financieren van de verdere schoonmaak van de oceaan. DNV GL zal de oorsprong van deze toekomstige plastic producten bevestigen en verifiëren.

Hoe robots de markt veranderen

Hoe robots de markt veranderen

Goed gereedschap is het halve werk, maar geldt dat ook voor de toenemende hoeveelheid robots in de industrie? Ceel Elemans, senior sectorbankier bij ING, waarschuwt producenten voor de marktverschuivingen die robotisering veroorzaakt: ‘Blijf goed kijken naar wat er zich in de markt afspeelt.’ Volgens cijfers van het CBS maakte in 2015 ongeveer...