€275 miljoen voor Europese voedselbedrijven

25 november 2020

Beeld: Anne Nygård via Unsplash

Durfinvesteerder Astana Ventures heeft een fonds van €275 miljoen bij elkaar verzameld om te investeren in startende Europese voedsel- en landbouwbedrijven. De aandacht gaat daarbij uit naar technologische start-ups die focussen op de productie van gezonde voeding.

Astanor spreekt van een 'recordbedrag' en het 'grootste Europese fonds' op dit gebied, schrijft het FD. Het bedrijf richt zich daarnaast op Noord-Amerika. De eerste investeringen zijn voor onder andere Ÿnsect, Franse producent van insectenproteïnen; het Belgische Aphea.bio, dat biologische meststoffen en bestrijdingsmiddelen maakt; en La Ruche Qui Dit Oui, dat in Vlaanderen Boeren & Buren heet, een bedrijf dat zich richt op rechtstreekse verkoop van boer aan consument.

Astanor Venture zegt 'een revolutie in de voedings- en landbouwindustrie te voorzien'. Het fonds wil 'de gezondheid van de mens en het milieu opnieuw centraal zetten in het voedingssysteem. Onder meer de coronapandemie heeft de noodzaak aangetoond van een meer duurzame voedselketen en heeft essentiële vragen omtrent onze voedselveiligheid aangekaart.'

Altijd op de hoogte blijven?