€1,5 miljoen om kinderen groente te leren eten

Kind eet groente

Waarom kinderen soms weigeren iets te eten zonder het ooit geproefd hebben, stelt nog altijd ouders én wetenschappers voor een raadsel. Mogelijk komt daar de komende vijf jaar verandering in. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kende een Vici-beurs van €1,5 miljoen toe aan Chantal Nederkoorn, hoogleraar aan de Faculty of Psychology and Neuroscience van de Universiteit Maastricht.

“Ik ga een grote groep jonge kinderen volgen en testen hoe verschillende cognitieve processen zich ontwikkelen en de acceptatie van groenten en fruit beïnvloeden”, legt Nederkoorn uit. Het is voor het eerst dat naar de rol van cognitieve processen, zoals perceptie, verwachting en de angst dat iets niet lekker is, gekeken wordt in relatie tot het eten van groente. Daarnaast gaat ze onderzoeken of de cognitieve processen van kinderen zo zijn te beïnvloeden dat kinderen leren groenten lekker te vinden.

Lees hier verder...

Foodlog

Thema's
Lees ook
Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...

Klimaatrapport: maximaal twee keer per week vlees

Klimaatrapport: maximaal twee keer per week vlees

Het World Resources Institute publiceerde 26 oktober een nieuw klimaatrapport, State of Climate Action 2022. Een van de conclusies van het rapport is dat de vleesconsumptie flink verminderd moet worden. Mensen in de ontwikkelde wereld mogen nog maar maximaal twee keer per week vlees eten.

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Een goed gevulde koelkast is fors duurder dan een jaar geleden. We zoeken naar manieren om geld te besparen, zoals slimmer inkopen doen en het tegengaan van voedselverspilling. Toch gooit maar liefst driekwart van de Nederlanders (76%) nog wel eens voedsel weg, blijkt uit onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Eén op de drie (38%) weet daarbij...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren