€1,5 miljoen om kinderen groente te leren eten

Kind eet groente

Waarom kinderen soms weigeren iets te eten zonder het ooit geproefd hebben, stelt nog altijd ouders én wetenschappers voor een raadsel. Mogelijk komt daar de komende vijf jaar verandering in. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kende een Vici-beurs van €1,5 miljoen toe aan Chantal Nederkoorn, hoogleraar aan de Faculty of Psychology and Neuroscience van de Universiteit Maastricht.

“Ik ga een grote groep jonge kinderen volgen en testen hoe verschillende cognitieve processen zich ontwikkelen en de acceptatie van groenten en fruit beïnvloeden”, legt Nederkoorn uit. Het is voor het eerst dat naar de rol van cognitieve processen, zoals perceptie, verwachting en de angst dat iets niet lekker is, gekeken wordt in relatie tot het eten van groente. Daarnaast gaat ze onderzoeken of de cognitieve processen van kinderen zo zijn te beïnvloeden dat kinderen leren groenten lekker te vinden.

Lees hier verder...

Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
18 procent jongeren koopt geen vlees

18 procent jongeren koopt geen vlees

Bij de aankoop van vlees zijn kwaliteit en prijs de belangrijkste overwegingen voor Nederlanders. Duurzaamheid en klimaat zijn niet doorslaggevend, hoewel de helft van de consumenten er wel bij stil zegt te staan. Dit blijkt uit een peiling van Ipsos in opdracht van campagneorganisatie Feedback.

Gezonde en duurzame keuzes in supermarkt verkozen boven betaalbaarheid

Gezonde en duurzame keuzes in supermarkt verkozen boven betaalbaarheid

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat een derde van de Europese consumenten in het afgelopen jaar meer geïnteresseerd is geraakt in het leren over de invloed van voeding op hun gezondheid. Bijna drie kwart is bovendien bereid meer te betalen voor duurzame voedingsproducten.

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) stelt opnieuw vast dat er geen wetenschappelijk onderbouwde bovengrens voor suikerinname kan worden aangegeven. Voedingsdeskundigen kunnen tot 30 september 2021 feedback geven op de resultaten, beoordelingen en het advies van de EFSA.