€2 miljoen voor bioraffinaderij Grassa

koeien-grazen-pixabay

De Nederlandse bioraffinaderij Grassa, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, heeft € 2 miljoen opgehaald voor de opschaling en commercialisering van haar innovatieve bioraffinageproces, staat in een persbericht op de site van het bedrijf.

Om te voorzien in de toenemende behoefte aan voedsel en energie, wil Grassa een serieuze bijdrage leveren aan de circulaire economie door gras en plantaardige reststromen op een efficiënte manier te raffineren.

In haar innovatieve bioraffinagetechnologie produceert het bedrijf ruwe vezel voor koeien, een eiwitconcentraat, fructo-oligosacharides (prebiotica) en een mineralenconcentraat. De eerste drie producten zijn voor veevoer, maar het vierde product kun je gebruiken als plantaardige biologische kunstmestvervanger, waarbij Grassa geen GMO’s gebruikt en alleen lokale bronnen aangrijpt.

De financiering kwam mede van Brightlands Venture PartnersLIOF en Fransen Gerrits. Laatstgenoemde zal als industriële aandeelhouder zorgen voor extra aandacht in de mengvoederindustrie, aldus Grassa-ceo Peter van Paridon.

Bron: C2W

Lees ook
Nepleer uit plantaardige reststromen

Nepleer uit plantaardige reststromen

Echte veganisten eten niet alleen geen producten van dierlijke herkomst, ze vermijden ook kleren of accessoires waar dieren aan te pas zijn gekomen. Geen wollen trui of leren laarzen dus. Fashionable leer is nepleer van plantaardige grondstoffen. Een aantal grote modehuizen, zoals Stella McCartney (zelf veganist) en ook de Zweedse kledingketen...

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn belangrijk...

AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. De graanchips zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn. In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken...