De Nederlandse bioraffinaderij Grassa, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, heeft € 2 miljoen opgehaald voor de opschaling en commercialisering van haar innovatieve bioraffinageproces, staat in een persbericht op de site van het bedrijf.

Om te voorzien in de toenemende behoefte aan voedsel en energie, wil Grassa een serieuze bijdrage leveren aan de circulaire economie door gras en plantaardige reststromen op een efficiënte manier te raffineren.

In haar innovatieve bioraffinagetechnologie produceert het bedrijf ruwe vezel voor koeien, een eiwitconcentraat, fructo-oligosacharides (prebiotica) en een mineralenconcentraat. De eerste drie producten zijn voor veevoer, maar het vierde product kun je gebruiken als plantaardige biologische kunstmestvervanger, waarbij Grassa geen GMO’s gebruikt en alleen lokale bronnen aangrijpt.

De financiering kwam mede van Brightlands Venture PartnersLIOF en Fransen Gerrits. Laatstgenoemde zal als industriële aandeelhouder zorgen voor extra aandacht in de mengvoederindustrie, aldus Grassa-ceo Peter van Paridon.

Bron: C2W

Altijd op de hoogte blijven?