Eurofins organiseert een cursus Microbiologie voor beginners

Eurofins_Cursus microbiologie

Eurofins Food Safety Solutions organiseert in samenwerking met Van Hall Larenstein op 22 maart de vierdaagse cursus Microbiologie voor beginners. Het doel van de cursus is het her- en/of bijscholen van zowel de theorie als de praktijk van het microbiologische onderzoek. Deelnemers leren de basisprincipes van de microbiologie.

Centraal staat het uitvoeren van analyses om bijvoorbeeld Aeroob kiemgetal, Enterobacteriaceae, Gisten en Schimmels te bepalen. Vervolgens leer je de verkregen kiemgetallen in relatie tot grenswaardes te interpreteren. Met deze kennis en vaardigheden wordt de betrouwbaarheid van het microbiologisch onderzoek vergroot, en kunnen resultaten direct in de bedrijfsvoering worden toegepast.

De cursusdagen zijn 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april. Inschrijven voor de cursus kan bij Van Hall Larenstein.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Salmonella: een onderschat risico?

Salmonella: een onderschat risico?

Iedereen kent het risico op besmetting met Salmonella als het gaat om rauwe kip. Maar recent waren er recalls van chocolade- en kruidenproducten, vanwege Salmonella.

Novel food,  nieuwe ingrediënten

Novel food, nieuwe ingrediënten

Nu we steeds meer zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel, staat ‘novel food’ vaker in the picture. En ook voedselproducenten die zich willen onderscheiden van de concurrent, kijken naar nieuwe additieven of ingrediënten.

Hier moet je op letten vóór marktintroductie

Nu we steeds meer zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel, staat ‘novel food’ vaker in the picture. En ook voedselproducenten die zich willen onderscheiden van de concurrent, kijken naar nieuwe additieven of ingrediënten.