Eurofins organiseert een cursus Microbiologie voor beginners

Eurofins_Cursus microbiologie

Eurofins Food Safety Solutions organiseert in samenwerking met Van Hall Larenstein op 22 maart de vierdaagse cursus Microbiologie voor beginners. Het doel van de cursus is het her- en/of bijscholen van zowel de theorie als de praktijk van het microbiologische onderzoek. Deelnemers leren de basisprincipes van de microbiologie.

Centraal staat het uitvoeren van analyses om bijvoorbeeld Aeroob kiemgetal, Enterobacteriaceae, Gisten en Schimmels te bepalen. Vervolgens leer je de verkregen kiemgetallen in relatie tot grenswaardes te interpreteren. Met deze kennis en vaardigheden wordt de betrouwbaarheid van het microbiologisch onderzoek vergroot, en kunnen resultaten direct in de bedrijfsvoering worden toegepast.

De cursusdagen zijn 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april. Inschrijven voor de cursus kan bij Van Hall Larenstein.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

Lezing op Food Technology: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Tijdens dag 2 van Food Technology vertelt de expert hoe je voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Bij Eurofins stippelen medewerkers zélf hun carrièrepad uit

Bij Eurofins stippelen medewerkers zélf hun carrièrepad uit

“Bij ons werken mensen met een passie voor hun werk, die graag zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun carrièreplannen”, vertelt Sharmaine Fleming, HR-director van Eurofins Food, Feed, Water Benelux.

Sjoemelen of fraude: Tips om risico op voedselfraude te verkleinen

Sjoemelen of fraude: Tips om risico op voedselfraude te verkleinen

Honing aangelengd met siroop, kweekvis die wordt verkocht als wilde vis, sesamzaadjes die uit een ander land afkomstig blijken te zijn: een greep uit recente voedselfraudezaken. Dergelijke zaken bezorgen producenten kopzorgen, want voedselfraude is lastig tegen te gaan.