European Packaging Gallery en Fraunhofer pakken 'oververpakking' aan

7 augustus 2014

De European Packaging Gallery (EPG) en het Duitse Fraunhofer Instituut gaan samenwerken om 'oververpakking' tegen te gaan. Ze willen aantonen dat materiaalgebruik effectiever kan.

"Bedrijven gebruiken vaak nog onnodig veel verpakkingsmateriaal om hun producten te beschermen. Dit is ineffectief en daardoor ook niet duurzaam", stelt European Packaging Gallery.

EPG gaat daarom samen met het Duitse Fraunhofer Instituut bijvoorbeeld de doorlaatbaarheid (permeabiliteit) van materialen testen. Door te laten zien hoe materiaalgebruik effectiever kan, willen ze bedrijven in staat stellen om duurzamer met hun verpakkingen om te gaan en tegelijkertijd kosten te besparen.

De European Packaging Gallery is een open innovatieplatform dat is ontstaan vanuit de Universiteit Twente en verpakkingsontwikkelaar DéDutch. Het platform is bedoeld om bedrijven uit de voedselsector onafhankelijk te informeren en te helpen op het gebied van geïntegreerde voedselconcepten met de juiste verpakkingen. EPG is gestart in 2013.

Het Fraunhofer Instituut is Europa’s grootste praktisch-gerichte onderzoeksorganisatie met verschillende specialismen, waaronder voedselproductie. De afdeling in Freising is gespecialiseerd in het onderzoeken van de effectiviteit verpakkingsmaterialen en verpakkingsprocessen.

Lees ook:

Koelverpakking, babyvoeding en onttrosser druiven genomineerd voor Food Valley Award (12 juni 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven?