European Packaging Gallery en Fraunhofer pakken 'oververpakking' aan

De European Packaging Gallery (EPG) en het Duitse Fraunhofer Instituut gaan samenwerken om 'oververpakking' tegen te gaan. Ze willen aantonen dat materiaalgebruik effectiever kan.

"Bedrijven gebruiken vaak nog onnodig veel verpakkingsmateriaal om hun producten te beschermen. Dit is ineffectief en daardoor ook niet duurzaam", stelt European Packaging Gallery.

EPG gaat daarom samen met het Duitse Fraunhofer Instituut bijvoorbeeld de doorlaatbaarheid (permeabiliteit) van materialen testen. Door te laten zien hoe materiaalgebruik effectiever kan, willen ze bedrijven in staat stellen om duurzamer met hun verpakkingen om te gaan en tegelijkertijd kosten te besparen.

De European Packaging Gallery is een open innovatieplatform dat is ontstaan vanuit de Universiteit Twente en verpakkingsontwikkelaar DéDutch. Het platform is bedoeld om bedrijven uit de voedselsector onafhankelijk te informeren en te helpen op het gebied van geïntegreerde voedselconcepten met de juiste verpakkingen. EPG is gestart in 2013.

Het Fraunhofer Instituut is Europa’s grootste praktisch-gerichte onderzoeksorganisatie met verschillende specialismen, waaronder voedselproductie. De afdeling in Freising is gespecialiseerd in het onderzoeken van de effectiviteit verpakkingsmaterialen en verpakkingsprocessen.

Lees ook:

Koelverpakking, babyvoeding en onttrosser druiven genomineerd voor Food Valley Award (12 juni 2014)

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Dit is er op 5 & 6 april te doen op Empack

Dit is er op 5 & 6 april te doen op Empack

Het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations komt steeds dichterbij. Op 5 en 6 april vindt de beurs plaats in Brabanthallen in Den Bosch. Dit zijn de activiteiten op de beursvloer.

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend

Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt...

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak start nieuw onderzoek naar duurzame voedselverpakkingen

Tetra Pak is in samenwerking met stralingslaboratorium MAX IV begonnen met onderzoek gericht op het bevorderen van de duurzaamheid van voedselverpakkingen op basis van vezels. Het onderzoek heeft als doel om nieuwe inzichten te verkrijgen in de nanostructuur van vezelmaterialen. De eerste toepassing is gericht op het optimaliseren van de samenstelling...