Evenementen
Horecava Innovation Awards

Op de eerste dag van de Horecava won Poelier Pieter van Meel met de Amster-Damhertenrookworst de categorie Food &Beverage van de Horecava Innovation Awards. De overall titel ging naar Deliverect, een tool die verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS integreert.

“Met een geringe investering verlaagt Deliverect, dankzij slimme software en handige koppelingen, de bedrijfskosten en vergroot de efficiëntie,” aldus de jury. “Daarom terechte winnaar in de categorie Digital, Apps & Social media en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2019.”

Amster-Damhertenrookworst

De Amster-Damhertenrookworst, winnaar categorie Food & Beverage, wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd met vlees van damherten uit de Amsterdamse Waterleidingenduinen. Volgens de jury is het een tot in de puntjes goed doordacht product. “Inhakend op de actualiteit van het grote-grazers-overschot, maatschappelijk betrokken (20 procent naar de voedselbank), lokaal, goede smaak, zout gereduceerd, halal. En dan ook nog ambachtelijk én traditioneel én vernieuwend”, aldus de enthousiaste jury.

Daarnaast waren in de categorie Food & Beverage Aard, De Balletjes en Kukki Cocktails genomineerd. Aard van Nevel Artisan Ales is een blend van houtgerijpt wild bier met kvass gemaakt van oud zuurdesembrood van Streekbakker Jorrit en de biologische rode bieten en absintalsem van kwekerij De Ommuurde Tuin. Friethoes gebruikt het restafval van hun friet voor de nieuwe snack De Balletjes. Naast het restafval bevat deze snack IPA Bier en kaas. Kukki Cocktails zijn cocktails met ijsblokjes en vers fruit in een fles. De cocktail is 18 maanden houdbaar en bevat geen chemische toevoegingen en kleurstoffen.

In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100% composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava

De Horecava startte vandaag (7 januari) en duurt nog tot en met 10 januari. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 waar meer dan 700 bedrijven de laatste trends en innovaties tonen. Daarnaast zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden.

Bron: Vlees+

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *