Evert Verhulp lid van Raad van Commissarissen Unilever

unilever

Beeld: Ruud Zwart via Wikimedia Commons

Prof. dr. Evert Verhulp (57) is per 1 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Unilever Nederland. Hij volgt daarmee mevrouw mr. Nebahat Albayrak op, die van 2016 tot 2021 commissaris was.

Verhulp is expert op het gebied van arbeidsrecht en heeft ervaring in de rechtspraktijk en in de wetenschap, aldus het persbericht van Unilever. Eerder was hij juridisch medewerker bij vakbond FNV en advocaat. Sinds 2002 is Verhulp hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij plaatsvervangend raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam. In 2012 werd Verhulp benoemd tot kroonlid van de SER. Momenteel is hij lid van het Dagelijks Bestuur van de SER en actief binnen diverse commissies waaronder de Commissie Bevordering Medezeggenschap.

De Raad van Commissarissen van Unilever Nederland bestaat in de nieuwe samenstelling uit de
volgende personen:
Drs. C.W. van der Waaij RA (voorzitter)
G.A. Verbeet
Dr. M.W.M.M. Aben
Prof. dr. E. Verhulp

Thema's
Lees ook
Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Ben & Jerry's boycot geeft problemen bij Unilever

Het ijsmerk Ben & Jerry's besloot in juni om te stoppen met de verkoop van ijs in de bezette Palestijnse gebieden. Dit zorgt voor problemen bij moederbedrijf Unilever. Verschillende Amerikaanse staten willen vanwege de boycot van Ben & Jerry's hun aandelen verkopen.

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

Ben & Jerry’s boycot ijsverkoop in bezette Palestijnse gebieden

IJsproducent Ben & Jerry’s (B&J) maakt in een statement bekend dat het tegen B&J’s normen en waarden ingaat om ijs te verkopen in bezette Palestijnse gebieden. Eind 2022 eindigt het bedrijf daarom de licentieovereenkomst met een lokale Israëlische partner die ijs maakt voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

CFO John Morssink vertrekt bij Vion

Financiële topman John Morssink vertrekt 1 september 2021 bij Vion. Wie zijn opvolger wordt, is nog onbekend. Daarnaast is Cis Van Doninck sinds 1 juni toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Vion.