EVMI lanceert digitaal magazine editie 3

8 juli 2021

De derde editie van EVMI van 2021 is nu te lezen als digitaal magazine. Blader online door diverse artikelen over het thema Voedselveiligheid én andere actuele onderwerpen en bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie.

Een greep uit de inhoud:

Interview met Karel van den Brink van Schuttelaar & Partners, die samen met EVMI data verzamelt over het verpakkend bedrijfsleven
Milieuorganisaties, burgers en overheden: Iedereen lijkt te gruwen van plastic verpakkingen. En zeker van het afval dat dat met zich meebrengt. Waarom blijft het gebruik van plastic dan toch groeien, evenals de afvalberg die dat met zich meebrengt?

Rekenmodel voor ‘consumptie’ van microplastics
Per week consumeert de mens minder dan een korreltje zout aan microplastics. Dat hebben wetenschappers aan de Universiteit Wageningen (WUR) berekend. De microplastics krijgen we onder meer binnen via de lucht, voedsel en water.

Bescherming op meerdere fronten
Smeren moet. Dat geldt niet alleen voor jezelf tijdens een half uurtje zonnebaden, maar voor veel mechanische beweegpunten in machines en installaties, bijvoorbeeld voor verwerken en verpakken.

Klik hier om de editie te openen.

 

Altijd op de hoogte blijven?