EVMI organiseert Food Top 100

18 maart 2014

DEN BOSCH - EVMI presenteert 6 mei de nieuwe Food Top 100, een ranglijst van de 100 grootste Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven. De lijst wordt onthuld tijdens het symposium Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie dat wordt georganiseerd samen met HAS Hogeschool.

Het is de derde keer dat de Food Top 100 wordt gepubliceerd. Net als bij de eerdere edities wordt de ranglijst samengesteld door dr. ir. Onno van Bekkum, eigenaar van adviesbureau Co-Op Champions. Dit jaar is voor de samenstelling van de Food Top 100 gekozen voor een wat andere opzet dan voorgaande edities. Alleen Nederlandse bedrijven worden in de lijst opgenomen. Eerder maakten ook de Nederlandse vestigingen van bedrijven die in buitenlandse handen waren, deel uit van de Food Top 100. Ook bedrijven die  uitsluitend handelen in commodities en vrijwel geen waarde toevoegen aan het product, staan niet meer in de lijst.

R&D, personeel en social media

Naast een award voor de hoogste omzet worden prijzen uitgereikt voor R&D/innovatie, het aantal personeelsleden en social media. Het aantal banen is een criterium voor het belang voor de maatschappij. De manier waarop voedingsmiddelenbedrijven social media inzetten voor marketingdoeleinden, zowel hun eigen kanalen als die van consumenten, zegt iets over de mate waarin bedrijven transparant zijn en daarbij moderne communicatiemiddelen inzetten.

Symposium

Naast de uitreiking van de awards is er een symposium met als thema Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie. Dagvoorzitter is Harry van Delft, lector AgroFood Marketing van HAS Hogeschool. Verder zullen onder meer directeur/eigenaar Jan Klerken van Scelta Mushrooms en directeur/eigenaar Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager hun visie op innovatie geven. De Vegetarische Slager zal zijn betoog kracht bijzetten met een proeverij van vegetarische hapjes.

Aanmelden

Het symposium Innoveren in de voedingsmiddelenindustrie en de uitreiking van de Food Top 100 vinden plaats bij HAS Hogeschool in Den Bosch. Het event begint om 14.30 uur en duurt tot 19.00 uur. De toegang bedraagt 50 euro. Abonnees van EVMI, Bakkers in bedrijf, Vismagazine/Vis Special, Vakblad IJs!, Vlees+ of De Molenaar betalen slechts 25 euro. Ook NVVL-leden kunnen voor 25 euro deelnemen.

Altijd op de hoogte blijven?