Ex-Nestlé-man mede-eigenaar Buisman

evmi-buisman

Oud-Nestlé-manager Robert Hoopman is mede-eigenaar geworden van Buisman. Hij komt daarmee samen met Joep van Wessem aan het roer van het oud-familiebedrijf.

Van Wessem nam 7 jaar geleden samen met Dirk van Kappen de aandelen over, toen de vijfde generatie Buisman het bedrijf in gebrande suiker van de hand deed. Nu heeft Hoopman voor een onbekend bedrag de aandelen van Van Kappen en dus zijn aandeel in het bedrijf overgenomen. Dat meldt FD.nl.

Interesse

Volgens Marktlink Fusies & Overnames waren bijna 100 partijen geïnteresseerd in een participatie. Hoopman bleek uiteindelijk de meest geschikte kandidaat te zijn voor deze management buy-in.

Lepeltje Buisman

Buisman is bijna 150 jaar opgericht door koffiebrander Herman Buisman. Het bedrijf in Zwartsluis is groot geworden met ‘het lepeltje Buisman’ in de koffie.

Tijdens de bloeitijd in de jaren 60 werden er jaarlijks ruim 10 miljoen blikjes van de koffiesmaakversterker verkocht. Nu gaat het om een miljoen potten per jaar.

Ingrediënten

Het huidige bedrijf telt 33 medewerkers en bestaat uit 2 divisies: Ingrediënten (voor de industrie) en Consumentenproducten (onder meer  oplosdranken, zoals Cappuccino, Latte Macchiato en Hot Chocolate).

Contract kwijt

Buisman raakte in 2012 een groot contract kwijt, als uitvloeisel van de fusie tussen Friesland Foods en Campina. De omzet slonk toen van 6,2 miljoen euro in 2012 naar 4,2 miljoen vorig jaar, terwijl de nettowinst kromp van 1,4 miljoen euro naar 3 ton vorig jaar. Door de introductie van portieverpakkingen is de opgaande lijn weer ingezet.

Volgens Van Wessem kan Hoopman de activiteiten in het buitenland verder laten groeien. Hoopman heeft ervaring met productintroducties in Europa en de Verenigde Staten.

Nieuwe markten

Buisman wil jongeren meer gaan interesseren voor de Buisman-producten en ook meer koffiespecialiteiten op de markt brengen. Daarnaast richt het bedrijf zich op nieuwe markten, als Noordwest-Europa en Zuid-Oost Azië.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname. De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop...