Ex-Nestlé-man mede-eigenaar Buisman

5 november 2014

Oud-Nestlé-manager Robert Hoopman is mede-eigenaar geworden van Buisman. Hij komt daarmee samen met Joep van Wessem aan het roer van het oud-familiebedrijf.

Van Wessem nam 7 jaar geleden samen met Dirk van Kappen de aandelen over, toen de vijfde generatie Buisman het bedrijf in gebrande suiker van de hand deed. Nu heeft Hoopman voor een onbekend bedrag de aandelen van Van Kappen en dus zijn aandeel in het bedrijf overgenomen. Dat meldt FD.nl.

Interesse

Volgens Marktlink Fusies & Overnames waren bijna 100 partijen geïnteresseerd in een participatie. Hoopman bleek uiteindelijk de meest geschikte kandidaat te zijn voor deze management buy-in.

Lepeltje Buisman

Buisman is bijna 150 jaar opgericht door koffiebrander Herman Buisman. Het bedrijf in Zwartsluis is groot geworden met ‘het lepeltje Buisman’ in de koffie.

Tijdens de bloeitijd in de jaren 60 werden er jaarlijks ruim 10 miljoen blikjes van de koffiesmaakversterker verkocht. Nu gaat het om een miljoen potten per jaar.

Ingrediënten

Het huidige bedrijf telt 33 medewerkers en bestaat uit 2 divisies: Ingrediënten (voor de industrie) en Consumentenproducten (onder meer  oplosdranken, zoals Cappuccino, Latte Macchiato en Hot Chocolate).

Contract kwijt

Buisman raakte in 2012 een groot contract kwijt, als uitvloeisel van de fusie tussen Friesland Foods en Campina. De omzet slonk toen van 6,2 miljoen euro in 2012 naar 4,2 miljoen vorig jaar, terwijl de nettowinst kromp van 1,4 miljoen euro naar 3 ton vorig jaar. Door de introductie van portieverpakkingen is de opgaande lijn weer ingezet.

Volgens Van Wessem kan Hoopman de activiteiten in het buitenland verder laten groeien. Hoopman heeft ervaring met productintroducties in Europa en de Verenigde Staten.

Nieuwe markten

Buisman wil jongeren meer gaan interesseren voor de Buisman-producten en ook meer koffiespecialiteiten op de markt brengen. Daarnaast richt het bedrijf zich op nieuwe markten, als Noordwest-Europa en Zuid-Oost Azië.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?